Hamisan vádolhatták pedofíliával a Trónok harca színészét, 40 millió dolláros pert indított Joseph Gatt

Közel két évvel azután, hogy a Los Angeles-i hatóságok őrizetbe vették, Joseph Gatt fellebbezést indított az ellene korábban lezárult ügy miatt.

A Trónok harca színészét kiskorúval való, államhatárokon átnyúló online szexuális kommunikáció vádjával tartóztatták le, amelyeket a későbbiekben ejtettek. 

A Los Angeles-i szövetségi bíróságon csütörtökön benyújtott 40 millió dolláros keresetében Gatt azt állítja, hogy tévesen bélyegezték meg őt pedofília vádjával. Gatt és jogi képviselete egy 16 éves “megszállott rajongóra”, “elfuserált nyomozásra” és a bíróság “rosszundulatú személyeskedésére” hivatkozva kérvényezte az eljárást.

Sem a Los Angeles-i rendőrség, sem a Los Angeles megyei ügyészség nem kívánta egyelőre kommentálni fellebezést, "A letartóztatás és a Gatt úr elleni vádak, amelyek miatt a Los Angeles-i ügyészség és a Los Angeles-i rendőrség sorozatos pedofilnak bélyegezte, koholt bizonyítékokon alapultak. Húsz hónappal később, amikor a koholt bizonyítékokat végre felfedték Mr. Gatt előtt, és Mr. Gatt igazságügyi szakértője felkészült arra, hogy nyílt tárgyaláson feltárja az igazságot, a Los Angeles-i ügyészség önként elutasította a büntetőfeljelentést. Gatt úr azonban már elvesztette a közösségét, színészi karrierjét és személyes hírnevét. Alig várjuk, hogy a bíróságon behajtsuk Mr. Gatt hatalmas veszteségeit” - nyilatkozta Gatt jogi képviselője.