Vannak olyan országok és olyan kormányok hatalmon, ahol a szórakoztatóipar a szokásosnál sokkal szigorúbb cenzúrának van kitéve. Kína pontosan ilyen ország, ahol nagyon megválogatják, hogy milyen nyugati tartalom kerülhet be az országba és azt is hajlamosan alaposan megvágni. Így járt a kultikus Harcosok klubja is, aminek szó szerint átírták a befejezését.

Mint ismert, a sztori eredetileg egy fickóról szól, akinek olyan tökéletesen unalmas és egysíkú az élete, hogy végül úgy talál kiutat belőle, hogy tudat alatt életre kelti azt a képzeletbeli fickót, aki valójában lenni szeretne. És ezzel a képzeletbeli fickóval megalapítja a harcosok klubját, amely eleinte csak a hétköznapokban felgyülemlett gőz kieresztésére szolgál, ám apránként az ország legnagyobb és legveszedelmesebb földalatti titkos szervezetévé válik.

A filmet úgy építették fel, hogy a néző csak a legvégén döbbenjen rá, hogy az Edward Norton által alakított főszereplő és a nála nagyságrendekkel lezserebb, gondtalanabb és veszélyesebb fazon (akit Brad Pitt játszott zseniálisan), valójában egy és ugyanazon ember két személyisége. A film végén Edward Norton megpróbálja megállítani a harcosok klubját, akik egy sor robbantásos merénylettel akarják anarchiába dönteni az országot.

Ez az, ami a kínai kormánynak nem meglepő módon nem nyerte el a tetszését. A Harcosok klubja ugyanis most került az országban bemutatásra, legalábbis streaming formában a helyi Tencent Video platformon. És ebből az apropóból alaposan belenyúltak az eredeti befejezésbe a cenzorok, igaz, a létező legbagatelebb formában.

A film legvégén Edward Norton karaktere (akit csak narrátorként ismerünk) és a Helena Bonham Carter által játszott barátnője egy felhőkarcoló ablakában áll és együtt nézik, ahogy a környező épületek sorra felrobbannak. Vagyis az eredeti befejezés szerint bár az alteregóját sikerült elpusztítani, a harcosok klubjának robbantásait nem tudta megakadályozni. Ám a kínai változatban igen. Méghozzá úgy, hogy közvetlenül a robbanások előtt elsötétül a képernyő és egy feliratot kapunk: „A Tyler által szolgáltatott nyomok alapján a rendőrség az egész tervre fényt derített és letartóztatott minden bűnözőt, ezzel megakadályozva a bombák felrobbantását. Az előzetes után Tylert elmegyógyintézetbe zárták, ahol pszichiátriai kezelésnek vetették alá. 2012-ben hagyta el a kórházat.”