Hát ezért nem láthattuk Jackie Chant egyik Feláldozhatók-filmben sem

Sylvester Stallone legnagyobb húzása a 2000-es években kétségtelenül a Feláldozható-trilógia volt. Az egyébként teljesen sablonos akciófilmek azzal váltak zseniálissá, hogy összetrombitálta hozzájuk a ’80-as és ’90-es évek legtöbb legendás akciósztárját. De még így is lehetet hiányérzete a rajongóknak, mivel dacára a nagyon erős színészgárdának, mégis kimaradtak még nevek.

Mert a filmekben ott volt Sylvester Stallone mellett Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Mickey Rourke, Harrison Ford, Chuck Norris, Mel Gibson, Wesley Snipes, Antonio Banderas vagy épp Jean-Claude Van Damme is. De nem volt ott sosem Jackie Chan.

Pedig az ő filmjei legalább annyian imádják a mai napig, mint a fenti színészekét (ha nem jobban). Jackie Chan saját erejéből vált igazi világsztárrá, amit a harcművészetek terén szerzett hatalmas tudása, a félelmet nem ismerő kaszkadőrmutatványai és legtöbbször komikus színészi alakítása eredményezett. Vagyis sokak szerint tökéletesen illett volna a Feláldozhatók filmekbe, de mégsem láthattuk soha.

A színész egy korábbi interjúban árulta el az okokat. Valójában Sylvester Stallone már a második rész kapcsán is felkereste őt, de akkor a forgatásokat nem tudták volna összeegyeztetni Jackie Chan más filmjeivel. A harmadik rész kapcsán is leültek beszélgetni, ám ekkor abban nem tudtak dűlőre jutni, hogy mekkora szerepet is kapjon ő a filmben.

Mert a Feláldozhatók bizony azt jelenti, hogy a legnagyobb akciósztárokkal kell megosztani a nagyjából másfél-két órás filmet. Ez pedig azzal jár, hogy a többségnek nem jut több 5-10 percnél a filmben. Ez viszont nem igazán tetszett Jackie Channek, aki nem akart csak öt percre bekerülni, ennél többre vágyott.

The Expendables 4 - A feláldozhatók 4. évek óta téma volt Hollywoodban, de a közelmúltban végre megkezdődött a forgatás is. Nehéz megmondani, hogy a többnyire lövöldözésre és robbanásokra, valamint izzadtságszagú egysorosokra épülő franchise mennyire feküdne Jackie Channek, hiszem a filmjei soha sem erről szóltak, de ki tudja, egyszer talán ő is feltűnik még a franchise valamelyik epizódjában.

Egyébként, nem is olyan régen derült ki, hogy ki lesz a negyedik rész főgonosza, erről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.