Hivatalos: Jön A szürke ember 2, és egy spin-offot is bejelentettek

A szürke ember univerzuma egyre bővül. A Netflix kedden jelentette be, hogy a nemrég megjelent kémthriller, amelyet Joe Russo és Anthony Russo rendezett, kap egy folytatást (a főszereplő Ryan Gosling visszatérésével) és egy spin-offot is.

A folytatást Stephen McFeely írja majd, aki az első film társszerzője is volt, míg a spin-offot a és a Zombieland írói, Paul Wernick és Rhett Reese jegyzik.

"A közönség reakciója A szürke emberre egyszerűen fenomenális volt" - mondták a Russo testvérek a sajtóközleményben - "Nagyon hálásak vagyunk azért a lelkesedésért, amit a rajongók világszerte tanúsítottak a film iránt".

Hozzátették: "Mivel a filmben annyi csodálatos karakter szerepelt, mindig is azt terveztük, hogy A szürke ember egy kibővített univerzum része lesz, és nagyon örülünk, hogy a Netflix bejelentette a folytatást Ryannel, valamint egy második forgatókönyvet is, amiről hamarosan beszélhetünk...".

Az első film szinopszisa így szól: "A szürke ember a CIA ügynök Court Gentry (Gosling, 41), alias Sierra Six. A szövetségi börtönből kiszabadult és a kezelője, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) által beszervezett Gentry egykor az ügynökség által szentesített, magasan képzett "halálkufár" volt".

"Most azonban fordult a kocka, és Hatos a célpont, akit világszerte üldöz Lloyd Hansen (Chris Evans), a CIA egykori munkatársa, aki semmitől sem riad vissza, hogy végezzen vele. Dani Miranda ügynök (Ana de Armas) viszont a mögötte áll. Szüksége is lesz rá."

A film, amelyet július 15-től játszottak a kiválasztott mozikban, mielőtt múlt pénteken a Netflixre került volna, a Netflix szerint 92 országban debütált az első helyen.

"A szürke ember című filmmel Russóék egy olyan, a nézők számára készült látványosságot hoztak létre, amelyet a közönség világszerte imád" - mondta Scott Stuber, a Global Film vezetője egy nyilatkozatban. "Izgatottan várjuk a további együttműködést velük és az AGBO csapatával A szürke ember univerzumának kiépítése során."

Az első filmet - amely Mark Greaney könyvsorozatának adaptációja, a hírek szerint 200 millió dollár feletti költségvetéssel készült, és amelyet korábban egy új, Gosling karaktere köré épülő franchise első projektjeként jelentettek be - a Russo testvérek "élethalálharcként" jellemezték - írta korábban az Entertainment Weekly.

"Nehéz Chris Evans szintjén találni valakit, aki egy gonosztevő szerepébe léphet" - mondta az 51 éves Joe az EW-nek - "Ez az, amiért hagyományosan nem kapunk egy Ryan Gosling kontra Chris Evans filmet".

"De ő már azon a ponton van, ahol [a gonosztevőt játszani] sokkal szórakoztatóbb számára, mint hőst játszani, így képesek vagyunk két óriási filmsztárt szerezni, akik szembe kerülnek egymással" - tette hozzá Joe.

A Rege-Jean Page főszereplésével készült A szürke ember már streamelhető a Netflixen.

akció | thriller

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»