A tavalyi év egyik legizgalmasabb filmes megjelenései közé tartozik a Denis Villeneuve rendezésében készült Dűne, amellyel kapcsolatban igencsak zavarba ejtő kulisszatitok látott napvilágot a film egyik főszerepét alakító Oscar Isaacnek köszönhetően.

A színész a Dűne mellett a The Card Counter című produkcióban is emlékezeteset alakított, ennek kapcsán pedig egy friss interjúban beszélt arról, milyen is volt dolgozni két ennyire különböző projekten.

“Van benne valami felemelő, punk rockos energia, ahogyan forgat, és ahogyan tudja, hogy mi maga a történet, amit át akar adni. Nagyon magabiztos volt” - jegyezte meg a színész a Paul Schraderrel való közös munkáról.

Isaac azt is elmondta, hogy valami nagyon hasonló volt a helyzet a Dűne forgatásán is, bár fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Schraderrel ellentétben eszmék helyett Villeneuve érzelmeket kíván közvetíteni filmjeivel.

A színész a későbbiekben arról is beszél, milyen hangulatban is telt az utolsó jelenetének felvétele, amelyben történetesen meztelenül látható. “Felmerült egy olyan gondolat is, hogy a karakternek nem kell feltétlenül meztelennek lennie. Én ragaszkodtam, ahhoz, hogy legyen pucér. Ez egy olyan beállítás, mint Krisztus a kereszten. Szóval feldobtunk néhány ötletet, hogy mégis milyen testtartásban legyen látható” - mesélte Isaac, majd hozzátette, hogy Stellan Skarsgårddal való közös munka nagyon izgalmas volt, partnere alakítását egyszerűen félelmetesnek találta, ugyanakkor rengeteget nevettek a forgatási szünetekben.

A forgatáson belüli könnyedségre egy kulisszatitkot is elárult, Isaac ugyanis hagyott egy  kis ajándékot Villeneuve-nek a forgatás után: Egy alkalommal, amikor Denis nem figyelt, a zsebében hagytam a pénisz zoknimat, csak hogy egy kicsit én is ott lehessek mellette azután, hogy távoztam” - tette hozzá a színész.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»