Idris Elba lesz a következő James Bond?A kép forrása: Photo © Screen Gems

Egy kiszivárgott email szerint a Sony elnöke, Amy Pascal Idris Elbát szeretné megnyerni James Bond szerepére.

Azt követően, hogy a Sony bejelentette, törlik a Az interjú premierjét, arra lehetett számítani, hogy a stúdiót ért hackertámadásáért felelős G.O.P. (Guradians of Peace - Béke őriei) nevezetű csoport felhagy az ellopott emailek kiszivárogtatásával, mégis újabb részletek kerülnek nyilvánosságra a belsős levelezésből.

A The Daily Beast birtokába jutott email szerint Amy Pascal azt szeretné, ha Daniel Craig után Idris Elba játszaná el az ikonikus brit titkosügynököt. Az erről szóló, Amy Pascal és a Columbia Pictures vezetője, Elizabeth Cantillon közötti üzenetváltásra még 2014. január 4-én került sor.

A Luther sztárja a Redditen elmondta, amennyiben felkérnék, nagyon szívesen vállalná a szerepet, azonban hozzátette, ő maga is most hallott először a dologról. A jelenleg James Bondot alakító Craignek a 007 Spectre: A Fantom visszatér-n kívül további egy Bond-filmre van szerződése. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy Craig meghosszabbítaná-e a szerződését, azonban 2012-ben a Rolling Stone-nak adott interjújában elmondta, hogy már attól a pillanattól kezdve szeretett volna kiszállni, hogy elvállalta a szerepet. Igaz, erre az interjúra még minden idők legnagyobb bevételt hozó Bond-filmje, a James Bond: Skyfall bemutatása előtt került sor.    

Mivel a szóban forgó email már közel egy éves, természetesen az is elképzelhető, hogy a Sony jelenleg már más színészt favorizál a következő 007-es ügynök szerepére.

A 2015-ben debütáló 007 Spectre: A Fantom visszatér már a negyedik olyan Bond-mozi, melynek címszerepét Craig játssza. A film forgatási munkálatai egy hónapja kezdődtek meg.