Jack Black mégis visszatér a Libabőr 2-ben, itt az új előzetes

A Sony előrukkolt egy új előzetessel a Libabőr 2: Hullajó Halloweenhez, amelyben hatalmas spoilert sütöttek el  - nyilván nem véletlenül. Ugyanis bár a stáblistán nem szerepel, Jack Black mégis feltűnik a filmben. Sőt, talán nem is olyan rövid időre.

Az R. L. Stine hatalmas népszerűségnek örvendő, ifjúsági horrorregény-sorozatából már 1995-ben is készült mozgóképes változat, a Libabőr, akkor tévéfilmsorozat formájában, míg az első nagyobb költségvetésű, egész estés változatot, a Libabőr 2015-ben jelentette meg a Sony. A film sikere nem volt átütő – a regényéhez képest legalábbis – és a Sony által kissé karcsúnak ítélt 150 millió dollárt tudott hozni világszerte. Így a második rész sorsa érdekes fordulatot vett.

Tavaly decemberben dőlt el, hogy a filmet Ari Sandel rendezi majd, ám a stúdió kicsit vissza akarta fogni a költségeket, így két forgatókönyvet is készíttetett: egyet Jack Blackkel, egyet pedig nélküle – hiszen a digitális utómunka mellett valószínűleg a sztár gázsija számított messze a legnagyobb kiadásnak. Hónapokig úgy tűnt, hogy az elkészült film végül a Black nélküli verzió mentén haladt, hiszen a színész a stáblistára sem került fel. Ám a film legújabb trailerében febukkan a színész, a stúdió tehát szánt szándékkal spoilerezte el a titkosnak szánt cameo-t.

Egyes vélemények szerint az előzetesekből is látszik, hogy a második rész híján van az első vonzerejének, így simán elképzelhető, hogy a stúdió attól tartott, a színész neve nélkül nem tudja olyan jól eladni a filmet, ezért utolsó húzásként mégis bedobták a közösbe. A film amúgy egy hónapon belül a mozikba kerül, így érhető az utolsó hullámos reklámkampány – és hamarosan kiderül, hogy működik-e.

Addig is, itt az eredeti nyelvű előzetes: