75 Venom  (2018)

Most már tulajdonképpen hivatalosnak is tekinthetjük azt, amit eddig is lehetett azért sejteni-tudni. Hogy a Sony és a Marvel összedobják, amijük van és megpróbálják közösen új szintre emelni szuperhős-mozikat. Éppen ezért a Disney féle, Tom Holland által játszott Pókember felbukkan majd a Sony -jében, illetve a legfrissebb hírek szerint a Sony Morbius karaktere (aki egyébként Penge és Pókember ellensége egyaránt) hivatalosan is a Marvel moziverzum részét képezi.

Az összefonódás alapját J.K. Simmons adja. Sokak szemében ő a tökéletes színész J. Jonah Jameson karakterére, akit már el is játszott még az eredeti, Sam Raimi féle Pókember-trilógiában. Aztán legutóbb a már Marvel féle Pókember – Idegenben végén bukkant fel a szerepben egy rövid cameo erejéig – rajongók millióinak örömére.

Csakhogy J.K. Simmons szerepelni fog – természetesen, mint J.J.J. – a készülő Morbius moziban is. És így meg is születhet az újabb elszakíthatatlan fonál a Sony és a Disney között. Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy a Morbiust alakító Jared Leto is belép az MCU kötelékébe.

A Morbius sztori főhőse egy biokémikus, aki a saját genetikai betegségét kutatja, ám egy laboratóriumi baleset révén lényegében vámpírrá változtatja saját magát. A filmben Leto mellett olyan sztárok is felbukkannak majd, mint Tyrese Gibson, Matt Smith vagy Jared Harris. A rendezői székben pedig az a Daniel Espinosa ül, aki legutóbb a remek sci-fi horrort, az Életet dirigálta. Egyes vélemények szerint az a film akár egy Venom előzménynek is beférne…