81 Jó srácok  (2019)

Már a hazai mozikban Gene Stupnitsky filmje, mely a nyár legjobb vígjátékának ígérkezik. A filmpremier kapcsán cikkünkben 7 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a Jó srácokkal kapcsolatban.

Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt.

Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésükben ellógnak a suliból, és belevágnak eposzba illően gigászian rossz döntésekkel tarkított odüsszeiájukba, melyben véletlenül ellopott drogtól kezdve paintball csatán át a zsaruk és félelmetes tinilányok elől való menekülésig van minden, ami egy ilyen fergeteges vígjátékhoz kell.

A produkciót Lee Eisenberg forgatókönyve alapján Gene Stupnitsky rendezte (A hivatal, Jó srácok), míg a főbb szerepeket Will Forte, Molly Gordon, Chance Hurstfield, Jacob Tremblay, Retta, LilRel Howery és Josh Caras alakítják.

Íme tehát 7 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Jacob Tremblay és Millie Davis második közös filmje a 2017-es Az igazi csoda után.
  • A Jó srácok R-korhatár besorolással került az amerikai mozikba. Az indoklás megemlíti az erős szexuális jellegű tartalmat, a kábítószerek és az alkohol szerepét, a durva nyelvezetet, valamint, hogy mindez tinédzserek bevonásával történik. Ami az indoklás utolsó részét illeti, erre hivatkozva még sosem kapott film R-besorolást az amerikai korhatár bizottságtól.
  • A film forgatása Vancouverben zajlott.
  • A Jó srácok Gene Stupnitsky rendezői debütálása.
  • A film körül kisebb botrány alakult ki, miután a TMZ exkluzív fotókat közölt Keith L. Williams dublőréről. Bár a szóban forgó fiú maga is afroamerikai, azonban világosabb bőrű Williamsnél, ezért sminkkel sötétítettek a bőre tónusán. A Jó srácok producere, Seth Rogen elnézést kért az eset miatt.
  • A Jó srácok világpremierje 2019. március 11-én volt a South by Southwest filmfesztiválon.
  • A Jó srácok alapvetően pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A vígjáték jelenleg 78 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. július).

Hazai premierdátum: 2019.08.15.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: