Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Jenna Ortega, Winona Ryder, Michael Keaton. Jól csengő nevek, az embernek máris felcsillan a szeme, ha arra gondol, hogy mind egy filmben fognak szerepelni. Nos, valóban fognak, de sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit: egyelőre csak egy doku-sorozatban fognak együtt szerepelni.

Mi a közös a fenti színészekben? Már azon túl, hogy a fél világ rajong értük? Az, hogy mind szerepeltek már Tim Burton egy vagy több filmjében. Ezért is szólalnak majd meg abban az egyelőre cím nélküli négyrészes doku-sorozatban, amely az ikonikus rendező munkásságát dolgozza fel. Johnny Depp egy interjúban azt mondta, Tim Burton volt az egyik első, aki igazán kiállt és harcolt érte. Úgy fogalmazott, "a legfontosabb filmes, aki megváltoztatta az életemet."

Mellettük olyan további sztárok is felbukkannak majd, mint Christopher Walken, Danny DeVito, Mia Wasikowska, Christoph Waltz vagy a legendás zeneszerző, Danny Elfman. Mind mesélnek a rendezővel való közös munkájukról.

A most 64 éves Tim Burton kultfilmek egész sorát tette le az asztalra az évtizedek során. Neki köszönhetjük a Beetlejuice - Kísértethistória mozit, a Denevérembert, az Ollókezű Edwardot és az Ed Woodot, Az Álmosvölgy legendája horrort, a Charlie és a csokigyárt, de felügyelte a Wednesday elkészítését is.

A rendező jelenleg két fontos projekten dolgozik: a Wednesday második évadának előkészületein, illetve a régóta várt Beetlejuice 2-n. Azt egyelőre nem tudni, hogy a róla szóló doku-sorozat hol és mikor lesz látható.