Tom Hardy (galériánkban) napjaink egyik legfelkapottabb színésze, aki ráadásul elég széles skálán mozog, amikor szerepvállalásról van szó. Éppúgy belekóstolt mindkét képregényes moziverzumba, mint a második világháborúba. Volt már posztapokaliptikus hős, kergetett embereket álmukban, tagja volt Birmingham híres bandájának, de még Al Capone bőrébe is belebújt. Vannak azonban olyan szerepek, amelyekről így vagy úgy, de végül lecsúszott. Nem is akármilyen szerepek. Most mutatunk négy olyan mozit, amelynek nagyon könnyen lehetett volna ő is a(z egyik) főszereplője.

Ha már a bevezetőben említettük, hogy megfordult mind a DC, mind a Marvel moziverzumában, akkor kezdjük is mindjárt három olyan filmmel, amelyekben főszereplő lehetett volna és történetesen e két képregényes univerzumban játszódtak! A DC-vonalat a 2016-os visszafogott fogadtatásban részesült Suicide Squad - Öngyilkos osztag képviseli e felsorolásban. Tom Hardy olyan közel állt hozzá, hogy eljátssza Rick Flaget, hogy konkrétan már a szerződést is aláírták a felek. Csakhogy 2015 elején a színész mégsem tudott csatlakozni a forgatáshoz, ugyanis A visszatérő forgatása folyamatosan csúszott, ő pedig oda már korábban elköteleződött. Így végül vissza kellett mondania a szerepet, amit így Joel Kinnaman kapott meg.

És mi újság Marvel-fronton? Itt még azelőtt, hogy összefonódott volna a földönkívüli szimbíóta Venommal, két másik filmben is érdekelt lehetett volna. Érdekesség, hogy mindkettő 2016-ban került a mozikba (2016-ban így három képregény-filmben is szerepelhetett volna, ami azért valljuk be, kissé összezavarhatta volna a rajongókat). Az első az X-Men: Apokalipszis, amelynek címszereplő főgonoszát játszhatta volna el. Arról nem tudni, hogy a filmet készítő stúdió végül küldött-e ajánlatot a színésznek, de az biztos, hogy ő volt az elsőszámú kiszemelt a szerepre. Végül Oscar Isaac kapta meg, aki utólag meg is bánta, mivel a film se lett túl jó, ő pedig olyan kényelmetlen kosztümöt kapott, amiben szó szerint még leülni sem tudott a forgatáson. Nem ez lett volna az első X-Men mozi, amiben Tom Hardy is szerepelhetett volna, ugyanis az X-Men: Az elsőkben neki szánták a fiatal Logan szerepét, de ebből se lett semmi.

És akkor még mindig Marvel! A harmadik film e felsorolásban talán az egyik legérdekesebb! Ő játszhatta volna el Doktor Strange-et, amit ugyebár végül Benedict Cumberbatch tett meg helyette. A film készítői olyan színészt kerestek, akinek van rutinja egy önelégült karakter eljátszásában. Tom Hardy tökéletes lett volna, ezért ő volt a favorit. Még ajánlatot is küldtek neki, de mire elkezdődött volna a forgatás, a stúdió visszatáncolt. Hivatalos indoklás sosem látott napvilágot, de elég valószínű, hogy az Öngyilkos osztag állhatott a háttérben. Mint feljebb írtuk, oda már aláírt szerződése volt, ezért gondolhatta azt a Marvel és a Disney, hogy mégsem vele képzelik el a filmjüket. Más kérdés, hogy így lényegében két szék között a földre pottyant a színész.

És, hogy a listán ne csak szuperhős-mozik szerepeljenek… Tom Hardy majdnem magára öltötte a legendás Tarzan szerepét is! Egészen pontosan a Tarzan legendája című 2016-os (kemény év volt ez…!) kalandfilmben ajánlották fel neki a szerepet. A film készítői olyan színészben gondolkoztak, aki nem csak jól mutat, amint egy szál ágyékkötőben indákon lengedezik, de az is jól áll neki, hogy tud beszélni a majmokkal. A listán több színész is szerepelt, de Tom Hardy elég előkelő helyet foglalt el. Hogy végül miért nem ő kapta a szerepet, hanem Alexander Skarsgård, azt nem tudni, de a női nézők bizonyosan örültek volna, ha őt láthatják félmeztelenül himbálózni a fák közt.