Az 58 éves Keanu Reeves betekintést engedett virágzó kapcsolatába festő barátnőjével, a 49 éves Alexandra Granttel.

Amikor megkérték, hogy nevezze meg "az utolsó boldog pillanatát", a következőket mondta a People-nek: "Pár napja a kedvesemmel. Az ágyban feküdtünk. Igazán kapcsolódtunk. Mosolyogtunk, nevettünk és remekül éreztük magunkat. Nagyon jó volt együtt lenni."

Alexandra és Keanu először egy 2009-es vacsorapartin találkozott, és két művészeti könyvön dolgoztak együtt, mielőtt 2019-ben hivatalosan is együtt léptek vörös szőnyegre a nyilvánosság előttis felvállalva kapcsolatukat. Először 2011-ben dolgoztak együtt Keanu Ode To Happiness című könyvén, az illusztrációkat Alexandra készítette. A projekt volt a színész első könyve íróként. Keanu 2016-os Shadows című könyvén dolgoztak újra együtt, amelyhez Alexandra ismét hozzájárult a grafikáival. 

Tehát mire egy párként léptek hivatalosan is a vörös szőnyegre, már körülbelül egy évtizede barátok voltak, és a hírek szerint Keanu szerette volna, hogy a románcuk napvilágra kerüljön. Az azóta eltelt években azonban inkább vigyáztak a magánéletükre, és ritkán beszéltek a nyilvánosság előtt a kapcsolatuk részleteiről.

Alexandra akkor került az internetes őrület középpontjába, amikor 2019 november elején a LACMA Art + Film gálán Keanuval sétált a vörös szőnyegen.

"Azt hiszem, minden egyes ismerősöm felhívott november első hetében..." - mesélte néhány hónappal később a brit Vogue-nak. Amikor 2020-ban a házasságról kérdezték, így válaszolt:

"A szerelem minden szinten mélységesen fontos az identitásomban. Mit szólsz ahhoz, hogyha kitérek a kérdés elől? Nem hiszem, hogy az elszigeteltség a helyes út. Van egy időszak, amikor elszigetelődöm, mint festő, de mélyen értékelem a kapcsolatokban való létezés élményét."

Ő az első ismert barátnője Jennifer Syme óta, aki 2001-ben autóbalesetben halt meg, kevesebb mint négy hónappal azután, hogy világra hozta gyermeküket, aki halva született.

2010-ben felbukkant egy fotó, amelyen a Mátrix sztárja komoran ül egy park padján, ami a "Szomorú Keanu" mémhez vezetett. Amikor a mém elterjedt, sokan azt találgatták, hogy arckifejezése összefüggésben van az elmúlt évtizedben elszenvedett őt ért megrázó veszteségekkel.

Azonban egy 2021-es, a The Late Show with Stephen Colbert című műsorban adott interjúban Keanu elárulta, hogy valójában azért nézett olyan elhagyatottan a képen, mert éhesnek érezte magát:

'Ember, egy szendvicset eszem!' - mondta a filmsztár a képről -  'Arra gondoltam... Éhes voltam.'

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»