Kiderült, miért nem vállalta Brendan Fraser a kultfilmje folytatását

Bár a legtöbben a Múmia filmekből ismerik, Brendan Fraser rengeteg filmben szerepelt már azelőtt is, hogy megformálta volna Rick O’Connellt. Többnyire olcsó vígjátékokban szerepelt barátja, Pauly Shore oldalán. Emellett az egyik legjobb komédiáját 1997-ben forgatta. Ez volt Az őserdő hőse, amelyhez folytatás is készült. De már Brendan Fraser nélkül.

A film a Tarzan-sztori paródiája volt, amelyben a színész egy az őserdőben felnőtt és az állatokkal közeli barátságot ápoló fickót alakított. Egy nap egy expedíció rátalált és a bájos Ursula magával viszi a nagyvárosba, hogy ott új életet kezdjen.

Mivel a film meglehetősen nagy rajongótábort gyűjtött maga köré, a Disney meglátta a fantáziát a folytatásban, amely végül 2003-ban készült el. De ebben már nem Brendan Fraser alakította George-ot, hanem Christopher Showerman. A film azonban eleve csak DVD-re készült, mozikban sosem mutatták be. Hogy miért nem Brendan Fraser lengedezett benne újra a liánokon, arról még a filmben is elsütöttek egy poént, miszerint a Disney túl csóró volt, hogy megfizesse őt.

És ez a poén valójában nem is állt messze a valóságtól. Brendan Fraser nemrégiben egy interjúban mesélt arról, hogy a Disney tényleg megkereste őt a folytatás ötletével, de két okból nemet mondott rá. Ez a két ok összefüggött: a pénz és az egészsége.

Az interjúban elmesélte, hogy az első film forgatását eléggé megsínylette az egészsége. Azért, hogy tényleg tarzani fizikuma legyen, igen szigorú és kemény szénhidrát-diétát tartott. Ez viszont olyan szinten megviselte a szervezetét, hogy már a memóriája is kihagyott. Volt olyan, hogy a vacsorázni szeretett volna, de sehogy sem jutott eszébe a bankkártyája PIN-kódja.

Amikor a Disney megkereste Az őserdő hőse 2. ötletével, pontosan azért mondott nemet rá, mert úgy érezte, hogy nem fizetnének eleget ahhoz, hogy újra kockára tegye az egészségét. És nem mellesleg épp ekkoriban forgatta A csendes amerikai című háborús drámát, amely szép kritikai fogadtatásban részesült. Vagyis jó döntést hozott, amikor inkább ezt választotta az újabb őserdős bohóckodás helyett.

családi | kaland | vígjáték

George uralkodik az őserdőben és nyugodtan élnek családjával, ám anyósa újra előhozza felesége volt vőlegényét, aki elcsalja őt Las Vegasba. George ezt nem hagyja annyiban és... több»