Batmant számos nagy színész életre keltette már Adam Westtől kezdve Michael Keatonön keresztül, George Clooney érintésével egészen Christian Bale-ig, hogyBen Afflecket ne is említsük (tényleg ne…). De mellettük a köpenyes igazságosztó megannyi rajzfilmben és videojátékban is péppé verte már Gotham gazfickóit. És azt tudtátok, hogy Clint Eastwood is karnyújtásnyira volt a szereptől?

Na akkor elmeséljük! Még az ezredforduló idején készült egy rajzfilmsorozat, a Batman Beyond (nálunk Batman of the Future). A Bruce Timm, Paul Dini és Alan Burnett által készített széria három évig futott és egy egészen új világot teremtett. A közeljövőben játszódott, amikorra Bruce Wayne már aggastyánként nem harcolhatott tovább a bűnözőkkel. Ám egy nap összehozza a sors egy forrófejű tinédzser sráccal, akiben meglátja a maga utódját, ezért a pártfogásába veszi és kiképezi az új Batmannek.

Nos, ebből a rajzfilmsorozatból válhatott volna egész estés, élőszereplős mozifilm a Warner Bros szándékai szerint. Fel is kérték az készítőket, hogy írják meg a forgatókönyvet. Erről nemrég egy interjú során mesélt Paul Dini, aki elmondta, a történetük kevésbé lett volna futurisztikus, mint a rajzfilmek, de hasonlóan darkos hangulatú lett volna. A rendezői székbe Boaz Yakin ülhetett volna, az idős Bruce Wayne-t pedig nem más játszotta volna el, mint Clint Eastwood. Igen ám, csakhogy a Warner Bros akkoriban még kevésbé hajlott az inkább felnőtteknek szóló darkos stílusért. Ezért arra kérték Diniéket, hogy írják át a sztorit, az pedig legyen sokkal derűsebb, mint egy családi film. Erre azonban a trió nem volt hajlandó, Boaz Yakin pedig a viták után elhagyta a projektet. Így abból végül nem is lett semmi.

A Warner Bros mostanra sokkal nyitottabbá vált a komorabb hangvételű szuperhősmozik iránt, így talán egyszer mégis elkészülhet a Batman Beyond élőszereplős mozi is. Arra viszont már nem fogadnánk nagy tételben, hogy Clint Eastwood lenne most is a befutó, tekintve hogy a színészlegenda immár 90 éves…