Sylvester Stallone hiába tapossa már a hetedik X-et, még mindig egész generációk számára ő az akciófilmek koronázatlan királya. Még akkor is, ha az utóbbi években már csak a korából fakadóan is csak erősen döcögős filmeket tett le az asztalra. Az igai aranykorát a ’90-es években élte, ekkor készült el többek közt A pusztító is. Amely majdnem folytatást is kapott.

Tény, amekkora klasszikussá vált mostanra, A pusztító annyira nem hozta ’93-as megjelenése után azokat a számokat, amiket a készítők előzetesen elvártak volna tőle. Mégis, a forgatókönyvet író Daniel Waters komoly tervekkel állt elő egy folytatást illetően. Sajnos ebből végül semmi sem lett, de mostanában egy interjú során újra előkerült a téma, és Waters érdekes részleteket osztott meg a soha el nem készült filmről.

Mint ismert, a történet az immár nem is oly távoli jövőben, 2032-ben játszódik, amikor az egykori zsarut, John Spartant felébresztik a hibernációból (amibe egy ingatag vád miatt küldték), hogy megfékezze egykori ellenségét, Simon Phoenixet. A világ ekkora egy mézes-mázos, erőszakmentes(nek tűnő) utópia, amiben még a rendőrök sem tudnak mit kezdeni valakivel, aki előbb lő, aztán kérdez. Spartannak nagyon idegen ez a világ, és csak Lenina Huxley iránymutatásaira számíthat, akibe természetesen menet közben bele is szeret.

Egy ponton a Sandra Bullock által alakított Huxley a Spartan hibernálása és a 2032 között időszakról mesél, amelyben volt egy hatalmas földrengés is, ebben halt meg Spartan felesége is. Ugyanakkor a lánya életben maradt, és Huxley fel is ajánlotta, hogy megkeresi őt, de Spartan leállítja.

Nos, A pusztító 2-ben ezt a vonalat vitték volna tovább. És Spartan lányát nem más alakította volna, mint Meryl Streep. Ez már csak azért is érdekes, mert Sylvester Stallone és Meryl Streep között mindössze három év korkülönbség van, így különösen izgalmas lett volna kettejükkel egy apa-lánya felállás.

Daniel Waters elmondása szerint azonban az is csak egy hajszálon múlt, hogy A pusztítóban egyáltalán hallhattunk Spartan lányáról, ugyanis a tesztvetítések után a nézőkben felmerült, hogy Huxley valójában nem más, mint Spartan lányának a gyereke, így a kettejük közt szövődő románc elég visszássá vált. Ezért felmerült, hogy az egész Spartan lánya vonalat egyszerűen kivágják. Végül mégis bent maradt, de sajnos végül nem vitték tovább.

Tény, Sylvester Stallone az utóbbi években előszeretettel nyúl újra egykori sikereihez, így John Rambo vagy Rocky Balboa után akár eljátszhatná újra a megöregedett John Spartant is.