Will Smith visszatér Dr. Robert Neville szerepében a 2007-es Legenda vagyok című film folytatásában. De hogy lehetséges ez ismerve az első film végét?

Bár a karakterét az eredeti film mozis befejezésében megölték, a folytatás egy alternatív befejezést követ, amelyben Neville túléli az eseményeke. A szóban forgó alternatív befejezést egyébként a film DVD-kiadása tartalmazza, de ha lemaradtál volna róla, a cikkünk alján megnézheted.

Michael B. Jordan is szerepet kap a folytatásban, de a produceri munkából is kiveszi a részét, és az ő közreműködése az egyik fő oka annak, hogy Smith beleegyezett, hogy visszatér a Legenda vagyok 2-ban. 

A film "évtizedekkel" az eredeti után játszódik majd, és igyekszik hűségesebb lenni az alapul szolgáló 1954-es regényhez. 

A folytatás már évek óta készül, de hivatalosan csak 2022 márciusában jelentették be. A film az emberiségnek a Földön domináns fajként betöltött szerepének csökkenésével kapcsolatos témákat járja majd körül, de a megjelenési dátum a Hollywoodban zajló sztrájkok miatt bizonytalan.