Nagyon megy Adam Sandler és Jennifer Aniston új filmje, a Gyagyás gyilkosság 2 a Netflixen. Már a 2019-es első rész is óriási siker volt és most a folytatást is mindenki meg akarja nézni. De elég lehet-e ez az érdeklődés arra, hogy végül trilógiává bővüljön a botcsinálta magándetektívekről szóló franchise?

Ha csak a számokat nézzük szigorúan, akkor meglepő eredményre juthatunk. Mert bizony a film sikerét nem lehet elvitatni, és most nem a kritikákról beszélünk. Hanem arról, hogy bemutatója után azonnal a nézettségi toplista élmezőnyébe került, számos országban egyenesen a csúcsra. És emellé még újra a top tízbe rántotta magával az első részt is.

Viszont ha tényleg csak a számokat nézzük, a Gyagyás gyilkosság 2 nem rossz, de nem is kiemelkedő. A maga 64,42 millió órányi nézettségével olyan filmek mögött maradt, mint a Luther: A lemenő nap (65,92 millió óra), a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma (82,14 millió óra) vagy a Jók és Rosszak Iskolája (78,83 millió óra). Ezt pedig a Netflix vezetősége akár kudarcként is felfoghatja.

Tény, a Gyagyás gyilkosság 2-nek van még ideje, hogy növelje a számait. És az is igaz, hogy a Netflix is dönthet úgy, hogy ez már elég egy harmadik rész megrendeléséhez. De legalább ekkora jelentősége lehet e döntésben magának Adam Sandlernek is.

A színésznek még él a szerződése a Netflix-szel, amely az elmúlt években elég gyümölcsöző volt mindkét fél számára. Ennek fényében nagyon sok múlik azon, hogy Adam Sandler meg akarja-e egyáltalán csinálni a harmadik részt. Ha igen, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy harmadszor is Nick bőrébe bújik.