86 Andor  (2022)

A Star Wars franchise-ra nyugodtan rásüthető, hogy családi mozi, még akkor is, ha időnként előkerülnek benne olyan arcok, mint Palpatine, Jabba vagy a rancor. Emellett a családi mozi jelleget erősítette az is, hogy a franchise fél évszázados fennállása során a szex mint olyan, kimaradt a sztoriból. Mostanáig.

Abban persze minden rajongó biztos lehetett, hogy a messzi-messzi galaxisban is létezik a szex, csak épp a filmekben nem foglalkoztak vele. Most viszont a legújabb sorozat mindjárt ezzel nyit. Az Andor a minap debütált a Disney+-on és a sorozat rögtön az első epizód nyitójelenetét egy bordélyházba helyezte.

Erről a sorozat rendezője, Benjamin Caron egy interjúban úgy beszélt, mint a franchise egy új fordulópontjáról. Az volt a céljuk, hogy már az első percekben megalapozzák az Andor hangulatát, hogy a nézők rögtön tudják, miféle sorozathoz lesz szerencséjük. Hozzátette, kettős előnye van a dolognak, mert egyrészt jót tesz a sztorinak, másrészt az emberek emlékezetébe vési a sorozatot.

Az Andor egyébként Cassian Andor előtörténetét dolgozza fel egészen a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet eseményeiig. A címszereplőt Diego Lunav alakítja, mellette olyan színészeket láthatunk, mint Stellan Skarsgård, Adria Arjona vagy Fiona Shaw.