Jalmari Helander még 2023-ban mutatta be az év egyik legelborultabb akciófilmjét. A Sisu: Bosszú az aranyért kétségtelenül hatalmas visszhangot váltott ki a kritikusok és a nézők körében, holnaptól pedig már az HBO Maxon is megtekinthető lesz.

A film cselekménye második világháborús Finnországba repíti a nézőket, ahol egy gyanútlan idős aranyásó, Aatami Korpi hatalmas aranylelőhelyre bukkan. Ami ezután következik, az egy adrenalintól duzzadó utazás, amikor Korpi hűséges kutyájával, egy csákánnyal több mint ötszáz mérföldet kell megtennie a nácik által megszállt területen, hogy a legközelebbi bankba helyezze a hatalmas kincset. Az út során ugyanakkor Korpi szembesül a múltjával, és szembeszáll egy csapat kapzsi náci katonával, akik elszántan akarják megszerezni frissen szerzett vagyonát.

Helander akciódús és rendhagyó filmje először a 2022-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon váltott ki hatalmas elismerést, a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 94 százalékra, a nézők 88 százalékra értékelték, mindemellett a hazai nézők 74 százalékot adtak rá a Mafabon.

A film főszerepeiben érkezik Aksel Hennie, Mimosa Willamo, Tatu Sinisalo, Jack Doolan, Aamu Milonoff, Ilkka Koivula, Max Ovaska és Pekka Huotari. A Sisu tehát január 26-án debütál a streamingszolgáltatón, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | háborús

A sisu finn szó. Azt jelenti, hogy nem az a lényeg, ki milyen erős, hanem az, hogy nem szabad feladni. Aki nagyon akar valamit, az nem hal meg. Nem azért mert halhatatlan, hanem mert nem... több»