Sisu (2023)

Sisu

Sisu

Jorma Tommila

Lóri Ádámcsik   2023. 05. 27.

A trailer alapján jobbat vártam ;)

Az átlagos és jó közé tenném az értékelést. Már vagy két hónapja vártam a filmet. Az előzetes nagyon-nagyon jót sejtetett. Ám a végeredmény szerintem egy kicsit elmaradt tőle. Nagyon jó a sztori, a vágás, a szereplők, a képi világ és a hangulat, az akciók, de mégis, valami hiányzott, ami feltehette volna az i-re a pontot. Inkább balladának mondanám, mint kőkemény akciófilmnek.

Emmersson   2023. 05. 25.

Skandináv Terminátor

Szűk másfél óra akció, de elrepül, mint a nyári szünet. Egyszemélyes halálosztag főhősünk, akibe belekötnek a visszavonuló nácik, akik ezzel életük legnagyobb és egyben utolsó hibáját követik el. Aatami Korpi (Jorma Tommila) egy legenda, ő halhatatla... teljes kritika»

Tonyka   2023. 05. 17.

A Lappföldi Rambo

A bemutató zseniális, ember legyen a talpán, akit nem ragad magával. Izgalommal vártam a megjelenést, végre valami hentelős, kemény, véres akcióorgia. Nincs lelkizés, csak darálás. Nos, ekkor még csak képzeltem, de nem tudtam, mi is vár rám. Emléksze... teljes kritika»

HE7EDIK   2023. 05. 18.

John Wick finn kiadásban

Az alkotók több helyről is lopkodtak, a fő csapásirány nyilván Keanu Reeves mára kultikussá vált karaktere, csak rémkirály helyett itt halhatatlannak keresztelték, de befigyel Tarantino is ezzel a fejezetekre bontással, aminek viszont nem sok értelme volt egy alig másfél órás film esetében. Szerencsére a rövid játékidő tele henteléssel, lehetetlennek tűnő helyzetekkel, de hősünk a legkreatívabb módokon mindig feltalálja magát. Igazi bűnös élvezet, remélem kap folytatást.

Kittikornis   2023. 05. 05.

A bemutatóból ítélve már nagyon vártam... Kaptunk egy másfél órás "Finn Tarantino" stíl filmet, mely egész teljében véres volt, nem úgy, mint Tarantinonál, ami általában inkább a vége felé ment át szaftosba. Óriási túlzások tömkellege, de mégis lekötött a story, és a látvány. Nem volt rossz...1x nézhető, 3 ⭐️

Pimasz   2023. 05. 02.

Jalmari Helander finn akciófilmje szórakoztató és kellően kreatív pillanatokkal teli, könnyen befogadhat, és bebizonyítja, hogy nem kell csak Hollywoodban keresni a jó akciót. Ebből a szempontból a Sisu egy szinte élvezhető akciófilm, amely előszeretettel emlékeztet olyan filmekre, amilyeneket ma már nem csinálnak.

polgy   2023. 05. 19.

Finn háborús szuperhős a porondon

Látványos akciófilm, második világháborús köntösben, ami nincs túlbeszélve. Tele lehetetlen helyzetekkel, amiben a főhős mindent megold és/vagy túlél – ezt már más filmekből is megszokhattuk –, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. Nekem bejött.

Paul Anderson színészt eredetileg egy SS-parancsnok szerepére szánták.

(csd)

A film mindössze 6 millió dollár költségvetésből készült el.

(csd)

Jalmari Helander eredetileg a Jerry és Ms Universe cíművígjátékot rendezte volna Kanadában. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, így helyette nagyon rövid időn belül megírta a Sisu (2022) című filmet 2021 őszén.

(csd)

A film hátterében az 1944-es lappföldi háború áll, amikor Finnország és a náci Németország között zajlottak a harcok. A történelemmel kapcsolatban azonban csak a helyszín és az évszám hasonlít.

(csd)

A "Sisu" egy finn szó, amely sztoikus elszántságot, keménységet, bátorságot, rugalmasságot és szívósságot jelent.