Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Sisu (2023)

Sisu
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
3
Videók
Sisu

Galéria (30)

Jorma Tommila

Videók (3)

 
Lóri Ádámcsik   2023. 05. 27.

legújabb vélemény

0
A trailer alapján jobbat vártam ;)

Az átlagos és jó közé tenném az értékelést. Már vagy két hónapja vártam a filmet. Az előzetes nagyon-nagyon jót sejtetett. Ám a végeredmény szerintem egy kicsit elmaradt tőle. Nagyon jó a sztori, a vágás, a szereplők, a képi világ és a hangulat, az akciók, de mégis, valami hiányzott, ami feltehette volna az i-re a pontot. Inkább balladának mondanám, mint kőkemény akciófilmnek.

 
Emmersson   2023. 05. 25.

1
Skandináv Terminátor

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szűk másfél óra akció, de elrepül, mint a nyári szünet. Egyszemélyes halálosztag főhősünk, akibe belekötnek a visszavonuló nácik, akik ezzel életük legnagyobb és egyben utolsó hibáját követik el. Aatami Korpi (Jorma Tommila) egy legenda, ő halhatatla... teljes kritika»

 
Tonyka   2023. 05. 17.

3
A Lappföldi Rambo

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A bemutató zseniális, ember legyen a talpán, akit nem ragad magával. Izgalommal vártam a megjelenést, végre valami hentelős, kemény, véres akcióorgia. Nincs lelkizés, csak darálás. Nos, ekkor még csak képzeltem, de nem tudtam, mi is vár rám. Emléksze... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2023. 05. 18.

1
John Wick finn kiadásban

Az alkotók több helyről is lopkodtak, a fő csapásirány nyilván Keanu Reeves mára kultikussá vált karaktere, csak rémkirály helyett itt halhatatlannak keresztelték, de befigyel Tarantino is ezzel a fejezetekre bontással, aminek viszont nem sok értelme volt egy alig másfél órás film esetében. Szerencsére a rövid játékidő tele henteléssel, lehetetlennek tűnő helyzetekkel, de hősünk a legkreatívabb módokon mindig feltalálja magát. Igazi bűnös élvezet, remélem kap folytatást.

2
 
Kittikornis   2023. 05. 05.

1

A bemutatóból ítélve már nagyon vártam... Kaptunk egy másfél órás "Finn Tarantino" stíl filmet, mely egész teljében véres volt, nem úgy, mint Tarantinonál, ami általában inkább a vége felé ment át szaftosba. Óriási túlzások tömkellege, de mégis lekötött a story, és a látvány. Nem volt rossz...1x nézhető, 3 ⭐️

 
Pimasz   2023. 05. 02.

1

Jalmari Helander finn akciófilmje szórakoztató és kellően kreatív pillanatokkal teli, könnyen befogadhat, és bebizonyítja, hogy nem kell csak Hollywoodban keresni a jó akciót. Ebből a szempontból a Sisu egy szinte élvezhető akciófilm, amely előszeretettel emlékeztet olyan filmekre, amilyeneket ma már nem csinálnak.

 
polgy   2023. 05. 19.

0
Finn háborús szuperhős a porondon

Látványos akciófilm, második világháborús köntösben, ami nincs túlbeszélve. Tele lehetetlen helyzetekkel, amiben a főhős mindent megold és/vagy túlél – ezt már más filmekből is megszokhattuk –, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. Nekem bejött.

 

Paul Anderson színészt eredetileg egy SS-parancsnok szerepére szánták.

(csd)
 

A film mindössze 6 millió dollár költségvetésből készült el.

(csd)
 

Jalmari Helander eredetileg a Jerry és Ms Universe cíművígjátékot rendezte volna Kanadában. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, így helyette nagyon rövid időn belül megírta a Sisu (2022) című filmet 2021 őszén.

(csd)
 

A film hátterében az 1944-es lappföldi háború áll, amikor Finnország és a náci Németország között zajlottak a harcok. A történelemmel kapcsolatban azonban csak a helyszín és az évszám hasonlít.

(csd)
 

A "Sisu" egy finn szó, amely sztoikus elszántságot, keménységet, bátorságot, rugalmasságot és szívósságot jelent.

(csd)