Megérkeztek az első kritikák George Miller várva várt Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmjéről, és az eddigi vélemények nagyrészt pozitívak! A film jelenleg 87 százalékon áll (45 kritika alapján) a Rotten Tomatoes-on. 

Kezdjük azzal, hogy az egyik kritikából idézünk egy rövid részletet: "...ugyanolyan "bombasztikus", mint a 2015-ös Fury Road, de Hemsworth "igazi bónuszt" ad hozzá és az apró pillanatok azok, amelyek igazán eladják a filmet" - írta a South China Morning Post kritikusa.

Lássuk, hogyan vélekedtek a hivatásos kritikusok!

Pete Hammond, a Deadline munkatársa szerint Miller "talán az eddigi legjobb Maxet hozta le, egy kerekeken gördülő, rock and roll eposzt". A kritikus egyike volt a sokaknak, akik dicsérték a szereplőket, a produkciós dizájnt és a látványt. "Nagy éljenzés és taps jár az akciótervező Guy Norrisnak és csapatának, akik megmutatják, hogy szükség van egy kaszkadőr Oscarra". 

A The Guardian kritikusa, Peter Bradshaw négy csillagot adott a filmnek, és egyike volt azoknak, akik nagyon dicsérték a főszereplőket, Anya Taylor-Joy-t és Chris Hemsworth-t. Taylor-Joy-t "elsöprően meggyőző akcióhősnek" nevezte, aki "eladja ezt a folytatást".

Az ausztrál The Au Review szerint a Furiosa "korunk egyik legnagyobb blockbusterfilmesétől származó, felemelő akciófilm... A Mad Max: A harag útja után az esélyek a Furiosa ellen szóltak, mégis a zsenialitás és a keménység kitartott, és egy bombasztikus, eltúlzott, érzelmes akcióextravaganciát eredményezett, amely rendezőjének páratlan kreativitásáról szólt" - írta Peter Gray. 

"A csúcsminőségű világépítés, az érzelmekre ható rendezői szemlélet, a perzselő alakítások, az éles operatőri munka és a pokolian izgalmas filmzene egybefonódása egy figyelemre méltó hősi utazás, amelyet hihetetlen akciójelenetek tarkítanak" - írta az IGN Africa kritikusa.

A kevésbé lelkes hangok

A LA Times úgy fogalmazott, hogy a Furiosa "elfelejti, hogy mitől nagyszerűek a Mad Max-filmek", míg a BBC ítélete: "inkább kimerítő, mint üdítő": "Minden tiszteletem Miller őrült víziója és hihetetlen képességei iránt, hogy ezt a víziót a vászonra ültette, de a Furiosa olyan, mint azok a spin-off grafikus regények, amelyek betömik a franchise két filmje közötti űrt, de nem igazán érnek fel magukhoz a filmekhez" - tette hozzá a BBC, nem kímélve a projektet. 

A Time szerint: "csupa látványosság, de semmi vízió" és kritikusan értékelték Taylor-Joy teljesítményét is, akit Charlize Theronhoz hasonlítottak: "Theron volt a legjobb dolog a Mad Max: Fury Roadban. Még akkor is, amikor egy céltudatos és halálosan komoly karaktert játszott, látszott rajta, hogy van humora, egyfajta csendes belső órája, ami megakadályozta, hogy unalmasan nemessé váljon. De Taylor-Joy komor hősies ikonként játssza Furiosát, és hallani lehet, ahogy kattognak a fogaskerekek." 

Nos, jövő hét csütörtöktől mi is csekkolhatjuk, mert a Furiosa berobban a magyar mozikba is!

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»