Már nézheted: Gigászi rekordot döntött az új akció-vígjáték, és streamelheted is

A streaming szolgáltatóktól lassan megszokhatjuk, hogy rendszeresen közzéteszik a nézettségi eredményeket, különösen akkor, ha jó hírekkel szolgálhatnak. Az Apple-nek pedig van néhány igen jó híre! 

Rögtön elsőként az, hogy Mark Wahlberg főszereplésével készült Családi kiruccanás című film december 15-i premierje az Apple TV+-on a szolgáltatás eddigi legnézettebbjeként debütált, és bennfentesek szerint most már az Apple TV+ történetének legnézettebb filmjeként tarthatjuk számon!

Apple TV+ sikerek idén

A szolgáltató másik rekordere a Jennifer Aniston-Reese Witherspoon duó főszereplésével futó The Morning Show, miután a szeptemberben indult új évad nézettsége 20 százalékkal nőtt a második évadhoz képest, az Egyesült Államokban, valamint Kanadában, Ausztráliában, Németországban, Brazíliában, Mexikóban, Spanyolországban, Franciaországban és Indiában elért növekedésnek köszönhetően.

Ezek, és az olyan egyéb kincsek, mint például a Minden kémia vagy a nagyszerű Utolsó befutók, de még számos más Apple újonc is, együttesen 42 százalékkal növelték az Apple TV+ nézettségét az előző évhez képest 2023-ban, több mint 100 országban. A szolgáltatás tehát megduplázta az összes nézett óraszámot, éves összehasonlításban.

Az Apple Monsterverse sorozat Monarch: A szörnyek hagyatéka című sorozat a Legendary Entertainmenttől novemberben az Apple TV első számú drámája lett, a Brie Larson vezette Minden kémia pedig az október 13-i debütálást követően az Apple TV+ eddigi első számú limitált sorozatává avanzsált!

Az Apple vezető szerepet vállalt a nagy stúdiókkal való együttműködésben is, hogy a nagyszabású filmeket olyan mozis megjelenésekkel előzze meg, amelyek messze túlmutatnak a jelképes vagy előválogatós vetítéseken. Ilyen például a Napóleon a Sonyval és a Megfojtott virágok a Paramounttal; a Családi kiruccanás esetében pedig a David Ellison vezette Skydance-szel működtek együtt.

Kritikai fogadtatás

A Wahlberg főszereplésével futó filmet elég vegyesen fogadták. A Rotten Tomatoes kritikusai mindössze 24 százalékot adtak neki, így a Tomatometer elég gyengének mutatja az alkotást 33 kritika alapján. Ezzel szemben a közönség 250+ értékelése alapján a film 64 százalékon áll.

A mafab közösségből eddig 45 szavazat érkezett, Ti 75 százalékot adtatok a legújabb családi kémes akció-vígjátéknak és érkezett pozitív, valamint negatív kritika is. Lássuk őket!

Osiris szerint a flm: "Frappáns és tökéletes! Elég kritikus szemmel ültünk le megnézni, mert eleve MarkiMark plusz az elmúlt évek amerikai romkom-drámáitól padlót fogott az ember. Kellemes csalódás lett, egy jól összerakott, minden korosztályt célzó akció-vígjáték, ami tele van poénokkal. Végig szórakoztató! Jó sok pénzt beleraktak az akciójelenetekbe, és a sportok felcserélése zseniálisat üt :) Ajánlom!"

Ezzel szemben Eastern79 nevű tagunk "Burkolt erőszak reklám"-ként írja le az Apple új üdvöskéjét és a következőket fűzi hozzá: "Simon Cellan Jones rendezése egy pörgős és tényleg vicces akciókomédia is lehetne, ha nem éreztem volna azt, hogy tulajdonképpen egy szépen becsomagolt erőszakreklám, aminek az volna burkoltan a mondanivalója, hogy nyugodtan nyírj ki bárkit, akár a fiadat vagy a nagyapádat is, mert hát a világ már csak ilyen. Mark Wahlberg és Michelle Monaghan közt egyébként van kémia, jó párost alkotnak, csakúgy, mint a két főgonoszt alakító Maggie Q és Ciarán Hinds. A poénok tényleg jók, látványos, izgalmas, de kissé ügyetlenül leplezi, hogy tulajdonképpen éppen arról szól, ami ellen annyira tüntetni akar."