60 Nem  (2022)

Jordan Peele színészként kezdte pályafutását és számos filmben szerepelt is, mire 2017-ben kiderült, hogy valójában rendezőnek és forgatókönyvírónak sem utolsó, sőt! Egyedi hangulatú horrorfilmjei kifejezetten erősnek bizonyultak, de az is igaz rá, hogy nem ontja magából a filmeket. A 2017-es Tűnj el! után jött 2019-ben a Mi, majd 2022-ben a Nem, amely mostantól a Netflixen is megnézhető.

A történet Kaliforniában játszódik, ahol a Haywood család egy farmot üzemeltet. Lovakat tenyésztenek, amelyeket hollywoodi forgatásokra adnak bérbe. Miután egy különös balesetben meghal a családfő, két gyermeke, OJ és Em veszi át a családi biznisz irányítását. Később a rossz anyagi helyzet miatt kénytelenek egy közeli vidámpark, a Jupiter’s Claim számára is eladni néhány lovat.

OJ egyik este furcsa elektromos zavart tapasztal a farmon és rájön, hogy egy UFO látogatja őket éjszakánként, amely elrabolja a lovakat. A testvérpár ettől kezdve mindent elkövet, hogy valahogy bizonyítékot készítsen az UFO létezésére, de hamarosan próbálkozásaik egyre veszélyesebbé válnak, mert bizony az UFO is egyre veszélyesebben viselkedik.

Jordan Peele nem csak rendezte a filmet, de a forgatókönyvet is maga írta. A fontosabb szerepekre tőle megszokott módon még kevésbé felkapott, de már bizonyított hollywoodi színészeket kért fel, így a testvérpárt Daniel Kaluuya és Keke Palmer alakítja, de látható mellettük Steven Yeun és Michael Wincott is.

A Nem elég jól teljesített a kritikusok előtt, hiszen a Rotten Tomatoes oldalán 83 százalékot kapott tőlük. Ami a bevételeket illeti, világszerte 171 millió dollárt kaszált. A film tehát most a Netflixen próbálhat újra az érdeklődés középpontjába kerülni. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor a film itteni adatlapján elég csak a logójára kattintanod és indul is a lejátszás!