Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tűnj el!


(Get Out)
Tűnj el!

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3

Most, hogy Chris (Daniel Kaluuya, Sicario – A bérgyilkos) és a barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.
Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért a lányuk egy fekete sráccal jár. Ám ahogy telik a hétvége, egyre több nyugtalanító dolog történik, mígnem lassan fény derül az igazságra, ami felülmúlja Chris legdurvább rémálmait is...
Jordan Peele (Keanu: Macskaland, Key and Peele) első mozirendezése ez a provokatív, szatirikus felhangoktól sem mentes, okos és hátborzongató thriller, amely 33 millió dollárt kaszált az amerikai jegypénztáraknál a nyitó hétvégéjén, és 99%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán. (UIP)

(hp)
 
2017. 04. 19. 16:12 

A film egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége,és a hibája is. A film elismeri az egyszerűségét,de éppen ezért nem tökéletes. Amúgy engem nagyon megfogott,pedig ez egy abszolút amerikai téma. Az alkotás nagy motorja a színészi alakítások amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a piszkosul jól megírt egyébként szatirikus forgatókönyvhöz. És ráadásul még egy tökéletesen eltalált humorral is rendelkezik,így igazából nagyon jól lehet szórakozni rajta. De abszolút a komolyságát tartja fontosabbnak és hál'isten ezeknek az arányát is nagyon jól eltalálja. Szóval igazából a Tűnj el! nem is egy horrorfilm már csak azért sem mert nem igazán ijeszt rá a nézőre(egyébként nagyon sokszor kikacsint a moziban ülőre),inkább csak rettegésben tartja. Ja és még piszok intelligens is. Szóval a Blumhouse-nak abszolút az egyik legjobb filmje ez egy frappáns befejezéssel.

 
2017. 04. 24. 08:43 

Nem nagyon értem a 99-es Rottentomato értékelést, DE! alapvetően egy jó filmmel van dolgunk. A trailer alapján sokkal félelmetesebb alkotásra számítottam. Azonban abban rejlik a jósága, hogy pszichológiailag hat és nem a fröcsögéstől. Gondolkozásra serkent és bent marad a fejedben. Kiváló színészi alakítások jellemzik, bár a sztori elég egyszerű.

 
2017. 04. 22. 00:15 

A nagy hype miatt megnéztem moziba. Kicsit a kritikákat erősnek érzem, ennek ellenére nem rossz filmről beszélünk, de a horrortól messze áll, és thrillerből sem a legkimagaslóbb. Hosszú ideig ügyesen és okosan építkezik a történet, sok a kérdés, érezni a feszültséget. Felszínen van egy kis humor, de sajnos azt idővel (a főszereplő srác haverja szerepeltetésével) eltúlozzák, és a helyzet komolysága mellett nem passzol a történetbe. Spoilermentesen nehéz írni, ahogy a trailer is kesze-kusza lett, nehogy lejőnnek egy fordulatot. Láttunk ehhez hasonló csattanót, de jelen esetben nagyon jól lett adagolva. Az utolsó jelenet, annyira összecsapott, és hülyeség lett, hogy sajnos azt kell mondanom, hogy nem méltó a filmhez. Horror rajongóknak én nem tudom nyugodt szívvel ajánlani, becsapva éreznék magukat. Úgy gondolom az Egyesült Államokban az afroamerikai "kérdés" miatt jobban átjön a film üzenete, de nem akarom elhinni, hogy egy jobban sikerült film végi csattanótól lennének ennyire elfogultak a kritikusok. Egyszer látni kell, de ,,2017 meglepetés filmje" meg hasonló főcímként olvasott jelzők nyomába se ér.

Daniel Kaluuya
Allison Williams
Allison Williams
Betty Gabriel
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Catherine Keener
Allison Williams
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Allison Williams
Allison Williams
Allison Williams
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Catherine Keener
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Marcus Henderson
Betty Gabriel
Daniel Kaluuya
Allison Williams
LilRel Howery
Daniel Kaluuya
Bradley Whitford
Catherine Keener
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Catherine Keener
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Allison Williams
Daniel Kaluuya
 

Igaz, hogy ez Jordan Peele első egészestés filmje, viszont már büszkélkedhet egy Emmy-díjjal, amelyet a Key And Peele című komédiának köszönhet.

(GedyPapa)
 

A Sundance Fesztiválon volt a premiere a filmnek egy titkos éjszakai vetítésen.

(GedyPapa)
 

Jordan Peele forgatókönyvíró-rendező ugyanis eredetileg jóval sötétebb véget forgatott a filmhez, de ez csak a DVD kiadásra került rá. Az ijesztő alternatív befejezés a néző elé tárja Peele lesújtó álláspontját az USA etnikai problémáiról.

(hp)
Smoking Barrels: Tűnj el!
A végjáték tehát valóban bravúros, ezt leszámítva viszont csak egyedi megközelítése emeli az átlag fölé a Tűnj el!-t. 8/10
Movieaddicts: Tűnj el!
Fontos témát feszegető, komplex alkotás lett a Tűnj el!, melyet érdemes többször megnézni, mert bizonyos mondatait, szimbólumait csak a film többszöri megtekintése után lehet igazán felfejteni. A Tűnj el témája komolysága ellenére okosan és szórakoztatóan, a didaktikusságot távolról sem érintve kínál tartalmas feltöltődést. Emellé pedig még egy olyan erős soundtracket is kapunk, amely még a moziból kifele jövet is jó darabig bennragad az emberben. 9/0
VOX.hu - Tűnj el!
Bár horrorfilmként reklámozzák, a Tűnj el! sokkal inkább működik lenyűgözően intelligens szatíraként, amelynek fő célpontja a liberálisok rasszizmusa. 85/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.