Újabb borzongató sorozat érkezett a Netflix kínálatába. Az ördög Ohióban egy mesterien hátborzongató minisorozat, amely mától érhető el a legnagyobb streaming szolgáltatónál. Egy pszichológiai, okkult sztori, amiről most összegyűjtöttük, mit érdemes tudni.

Miről szól Az ördög Ohióban?

Az események egy kisvárosi kórházban kezdődnek, ahol a helyi pszichiáterhez, Dr. Suzanne Mathishoz új beteg érkezik. A fiatal Mae nagyon furcsán viselkedik, ami felkelti a doktornő érdeklődését. Sok a talány és a titokzatosság a lány körül. Mivel Mae még arra vár, hogy nevelőszülőkhöz kerüljön, ezért a doktornő átmenetileg saját családjánál szállásolja el.

Ám nem sokkal a beköltözése után egyre furcsább dolgok kezdenek történni. A doktornő nyomozni kezd és kiderült, hogy Mae valójában egy ördögimádó szekta áldozata, akik most vadásznak rá. És mivel az ő otthonában bujkál, most már a családja is veszélybe került.

Hol játszódik a sorozat?

Dobpergés: Ohióban! Ennél persze lehet ezt tovább is boncolgatni, hiszen az események többnyire két helyszín körül zajlanak. Az egyik Remmingham, egy álmos kisváros, ahol Mathis doktornő otthona fekszik. Az események többsége itt bonyolódik. De idővel a doktornő és Lopez nyomozó (róla picit később) ellátogatnak Amon megyébe is, ahonnan Mae származik. Ez egy igazán magányos és hátborzongató hely, ami több kilométernyi kukoricaföld választ el a külvilágtól.

Kikre érdemes odafigyelni?

Dr. Suzanne Mathis (Emily Deschanel): A helyi kórház vezető pszichiátere, aki nagyon elhivatott a munkáját illetően. Önzetlensége és segítőkészsége azonban könnyen áldozattá teheti őt és az egész családját. Férjével három lányukat nevelik.

Mae Dodd (Madeleine Arthur): A doktornő új betege, aki körül nagyon fura dolgok történnek. Amíg nevelőszülőkre vár, a doktornőnél szállásolják el, ahol hamar összebarátkozik annak gyermekeivel. Bár első ránézésre kedves kislánynak tűnik, valójában igen sötét múlttal rendelkezik, nem feltétlenül önszántából.

Peter Mathis (Sam Jaeger): A doktornő férje, aki próbálja egyben tartani a családot, miközben az ingatlanbizniszével is egyre nehezebben boldogul. Nem örül Mae érkezésének, gyanakvó a lánnyal kapcsolatban és úgy érzi, a felesége túlságosan naiv.

Jules Mathis (Xaria Dotson): A három lánytestvér közül a középső annak minden problémájával. Ezért az iskolában is egyedül van, általában a kamerája mögé bújva figyeli az életet maga körül. Mivel a nővére teljesen elhanyagolja, nagyon örül Mae érkezésének, akivel hamar barátokká válnak.

Helen Mathis (Alisha Newton): A legidősebb nővér, aki minden idejét atléta barátjával tölti. Bár a tanulmányi eredményei sokkal többre teszik hivatottá, képes csak azért állami iskolába menni, hogy a fiú közelében maradjon. Mivel nagyon különböznek, egyre jobban eltávolodik Julestól.

Dani Mathis (Naomi Tan): A legkisebb testvér, aki valósággal egyben tartja a családot. Valójában őt adoptálták, miután az igazi szülei meghaltak egy balesetben. Ezért nagyon odaadó, de pontosan tudja, hogy milyen lehet Mae-nek kívülállóként belecsöppeni egy család életébe.

Wilkins seriff (Bradley Stryker): Amon megye seriffje, a sorozat egyik legrémisztőbb figurája. Bár csak Amon megyéért felel, idővel feltűnik Remminghamben is, mivel ő is Mae után kutat. De nem segíteni akar neki, hanem visszavinni az ördögimádó szektának.

Lopez nyomozó (Gerard Celasco): Egykori chicagói rendőr, aki a szervezeten belüli korrupció miatt hagyta ott a testületet. Ő nyomoz Mae ügyében, de ahol lehet, megnehezítik a munkáját.

Tényleg valós eseményeken alapul a sztori?

A sorozat készítője, Daria Polatin egy interjúban elárulta, hogy a történetnek valóban lehetnek valós alapjai. Egy nagyon hasonló sztorit hallott Rachel Miller producertől, ami valóban Ohióban esett meg. Persze alaposan átalakították a történetet, így került a középpontba a pszichiáter anyuka is. A sorozatban szereplő szektát is ők találták ki, amihez előtte számos valóban létező szektát tanulmányoztak, majd azok bizonyos jellemzőit gyúrták egybe. Olyannyira odafigyeltek arra, hogy hihető legyen a szekta és az, amiben hisznek, hogy még a bibliájuk egy részét is megírták.