Nicolas Winding Refn Drive - Gázt! című filmje ma már gyakorlatilag kultikusnak számít, a rendező pedig ismét egy erős produkcióval jelentkezett, megérkezett ugyanis a Netflixen a Koppenhágai cowboy.

Ha nagyon tömören szeretnénk fogalmazni, akkor a Koppenhágai cowboy Mindenesetre egy LSD-vel átitatott, semmihez sem fogható agymenés. A rendező egyébként a velencei világpremieren is azt javasolta mindenkinek, hogy tegyék csak fel a lábukat és próbáljanak minden konvencionális gondolkodástól megszabadulni, amíg a Koppehnhágai cowboyt nézik.

ERŐS INDÍTÁS

A sorozat első két-három epizódja, amelyek nagy része egy albán testépítő bűnöző és leendő popénekes által vezetett bordélyházban játszódik, a végletekig bizarr és hátborzongató, de legalább még valamennyire fel lehet fogni, hogy mi is történik valójában: A tulajdonos babonás féltestvére megvásárolta a fiatal Miut, nem azért, hogy prostitúcióra kényszerítse, mint a többi lányt, hanem talizmánként. Miu egyfajta emberi szerencsepénz, amely állítólag segít új gazdájának teherbe esni az előrehaladott kora ellenére.

IRTÓ JÓL NÉZ KI

Nicolas Winding Refn a tőle megszokott, erősen mesterkélt módon állítja be az egész jeleneteket - minden túlzó, és persze az általa kedvelt vörös tónusokban fürdik. Ezt jól kiemeli a cselekmény tempója is, ami gyakorlatilag padlógázzal indít az első három epizóddal, persze ne gondoljuk, hogy ez a későbbiekben bármennyire is konszolidálódik.

A FOLYTATÁS

Az évad további részében gyakorlatilag egy robbanásig feltöltött mitológiai Koppenhága rajzolódik, amelyben a mindig kék melegítőben járó Miu nemcsak metafizikus harcművészet-szakértőnek bizonyul, hanem hirtelen az egészen hatalmas péniszkomplexussal rendelkező vámpírok is központi szerepet kapnak. Ha bárkit is zavarba hozott ez a kép, az okkal van, a Koppenhágai cowboy csak úgy halmozza az egyre elborultabb ötleteket.

És amikor már azt hinnéd, hogy még Nicolas Winding Refn sem tud többet hozzátenni a neonködös őrülethez, egy bizonyos játékfejlesztő szupersztár egy minikamerában azt javasolja, hogy mindenképpen látogass el az óriásokhoz. Ezt viszont már csak a folytatásban kapjuk meg. Az első évad viszont már elérhető a Netflixen

dráma | krimi

Egy fiatal hős kalandjait követhetjük nyomon, amikor Miu elmerül Koppenhága bűnözői alvilágában. több»