A gyönyörű játék: Bill Nighy a főszereplője annak az új filmdrámának, amely a hajléktalan-világbajnokságról szól.

Készülj fel a kezdőrúgásra. Az új film sztorija a Hajléktalan Világbajnokságon alapul, egy valóságos futballtornán, amelyen a világ minden tájáról érkező hajléktalan sportolók vesznek részt. A HWC nagykövete (és Oscar-jelölt) Colin Farrell, valamint Graham Broadbent, Pete Czernin és Ben Knight. A gyönyörű játék az angol csapat és edzőjük (akit Nighy alakít) történetét meséli el, amint a világtornára készülnek. 

A hajléktalanok világbajnoksága 2001 óta létezik, és közel 70 ország képviselteti magát rajta. Az elmúlt két évtizedben több mint 1,2 millió ember vett részt a tornán, akik világszerte 220 klubban játszottak. Sőt, A gyönyörű játék sok játékosát valódi HWC-résztvevők alakítják, akiknek az életére hatással volt a szervezet erőfeszítése.  

A labdarúgás nem feltétlenül a legkézenfekvőbb válasz a hajléktalanság elleni küzdelemben, de ahogy a film bemutatja, a gyönyörű játék képes megváltoztatni a felfogást - a csapatokról, az emberekről, sőt magáról a hajléktalanságról is. 

Mal (Nighy) az angol hajléktalan focicsapat vezetője, aki Rómába viszi a játékosait annak reményében, hogy bajnokok lesznek a Hajléktalan Világbajnokságon. Az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy magukkal viszik a tehetséges csatárt, Vinnyt (Micheal Ward), aki valódi esélyt adhat a győzelemre, de csak akkor, ha kész elengedni a múltját és a csapat részévé válni. A Hajléktalan Világbajnokság támogatásával, Frank Bryce forgatókönyve alapján Thea Sharrock rendezésében készült A gyönyörű játék a második esélyek filmje - ahol a világ minden tájáról érkező hajléktalan csapatok rájönnek, hogy minden út Rómába vezet.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | sportfilm

A hajléktalanság megszüntetéséért küzdő szervezetek évente tornát szerveznek hajléktalan férfiak számára, hogy versenyezzenek a Hajléktalan Világbajnokság néven ismert... több»