Antoine Fuqua 2023-ban az év egyik legütősebb akciófilmjét tette le az asztalra. A védelmező 3 alighanem okkal is nevezhető a franchise legdurvább felvonásának, amely egyúttal az utolsó is.

Ha hihetünk legalábbis Denzel Washingtonnak, a színész ugyanis már jóval a film megjelenése előtt azt nyilatkozta, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy Robert McCall bőrébe bújik. Ettől függetlenül A védelmező 3 még így is egy különleges darabnak számít, hiszen a 2004-ben megjelent A tűzben edzett férfi óta ismét együtt láthatjuk Washingtont és Dakota Fanninget egy közös produkcióban szerepelni.

A történet szerint McCall egy Altamonte nevű dél-olaszországi tengerparti kisvárosban tölti “nyugdíjas éveit”. Hősünk egyre szorosabb barátságot alakít ki a helyiekkel, miközben igyekszik megszabadítani a várost egy helyi sötét erőtől, így a dolgok rövidesen sötét fordulatot vesznek.

A védelmező 3 Magyarországon 18 éven felülieknek megszabott korhatáros besorolást kapott, nem véletlenül, hiszen a film enyhén szólva is bővelkedik a felkavaró és brutális képsorokban, ugyanakkor azt is fontos kiemelni, hogy többről van itt szó, mint puszta akciózásról, hiszen Fuqua rendezése egy igazán lélekbe maró narratívával dolgozik.

A filmet nem mellékesen a kritikusok és a nézők is szerették, a Rotten Tomatoes portálon 74 százalékra értékelte a szakma, míg a közönség 94 százalékot adott rá. A Mafabon szintén 74 százalékra értékelték a magyarországi mozilátogatók. A védelmező 3 sikerét azt is jól példázza, hogy a 70 millió dolláros költségvetéssel szemben 191 millió dollárt keresett a kasszáknál.

Washington és Fanning párosa mellett a film főszerepeiben Bruno Bilotta, David Denman, Gaia Scodellaro, Sonia Ben Ammar és Eugenio Mastrandrea láthatók. A védelmező 3 tehát mától streamelhető az HBO Maxon, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»