Az Aquaman és a elveszett királyság 2023-as amerikai szuperhős film, amely a DC karakter, Aquaman köré épül.

 A DC Studios, az Atomic Monster, a Safran Company és a Domain Entertainment közös produkciója, amit a Warner Bros. Pictures forgalmaz. A 2018-as Aquaman film folytatása, valamint a DC Extended Universe (DCEU) 15. és egyben utolsó filmje. A mozit James Wan rendezte David Leslie Johnson-McGoldrick forgatókönyvéből, a főszerepben Jason Momoa (Arthur Curry / Aquaman), mellékszerepben: Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Randall Park, Dolph Lundgren és Nicole Kidman. A filmben Arthurnak együtt kell működnie féltestvérével, Ormmel (Wilson), hogy megakadályozzák a Fekete Manta-t (Abdul-Mateen II) családja meggyilkolásában, és abban, hogy az elátkozott Fekete Tridens segítségével felperzselje a világot, miközben a tenger elveszett hetedik királyságát keresi.

Négy évvel azután, hogy Atlantisz királyává vált, Arthur Curry összeházasodott Merával, és megszületett közös fiuk, Arthur Jr., Arthur eközben életét a szárazföld és a tenger között éli. David Kane / Fekete Manta továbbra is bosszút akar állni Arthuron apja haláláért, és együttműködik a tengerbiológus Stephen Shinnel, hogy atlantiszi műtárgyakat keressenek. Amikor Shin véletlenül felfedez egy barlangot, Manta talál egy Fekete Tridenset, ami megszállja őt, ami megígéri, hogy olyan erővel ruházza fel, amellyel legyőzheti Arthurt.

A film mától elérhető a Telekom TV Go-n keresztül.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»