Netflix: A platformra jön a következő évek egyik legjobban várt filmje Helen Mirren, Pierce Brosnan és Ben Kingsley főszereplésével

Egy újabb nagysikerű adaptáción dolgozik a Netflix. Történetesen Richard Osman 2020-ban megjelent A csütörtöki nyomozóklub bestselleréről van szó, amely a parádés szereposztás mellett egy legendás rendezővel készül.

Merthogy Helen Mirren, Pierce Brosnan és Ben Kingsley mellett a film forgatókönyvét Chris Columbus fejleszti, ráadásul a rendezői széket is ő foglalhatja el. Richard Osman 2020-ban megjelent könyve négy barát történetét meséli el, akik egy nyugdíjas közösségben élnek, és szórakozásból sikertelenül lezárt ügyeket vállalnak. Amikor pedig egy kétes ingatlanfejlesztőt holtan találnak, a kis csapat máris az első valódi bűnügyük közepén találja magát.

Mirren az ex-kém Elizabeth-et, Kingsley az ex-pszichiáter Ibrahimot, Brosnan pedig az egykori szakszervezeti aktivistát, Ront alakítja majd a produkcióban, amely a Netflix és az Amblin égisze alatt készül.

“Nagyon büszke vagyok erre a könyvre, ezért álom, hogy A csütörtöki nyomozóiroda ilyen hihetetlen kezekben van. Chris Columbustól kezdve az Amblinon át a Netflixig mindenhol zsenik vannak, ahová csak nézek. És micsoda szereplőgárda! Csípjetek meg” - nyilatkozta Richard Osman.

A forgatókönyv egyébként 14 másik stúdió figyelmét keltette fel annak idején, így hatalmas verseny után szerezte meg annak jogait a Netflix és az Amblin. Osman regényét további három folytatás követte, a negyedik pedig 2025-ben jelenik meg.