Az Oscar-díjra jelölt Austin Butler (Elvis) a Motorosok című krimi dráma főszereplője, melyet már Oscar-esélyesként emlegetnek, de a díjat legkorábban jövő évben nyerheti meg.

A film premierjét a színészsztrájk miatt idén nyárra halasztották, de jó hír, hogy mi sem maradunk le róla. A produkció egy valós események ihlette középnyugati motoros banda történetét dolgozza fel, mely kezdetben vidéki fiatalok szabadidős csoportjaként indult, de az évek alatt veszélyes bűnözői csoporttá vált.

A film további sztárja a szintén Oscar-díjra jelölt Tom Hardy (A visszatérő), és a rendezője a kétszeres cannes-i Arany Pálma-díjra jelölt Jeff Nichols (Loving, Mud).

A Motorosok Oscar-esélyességét nem a hírnév, hanem a kritikusok véleményére alapozzák, a Variety szerint ugyanis a film a motoros filmek Keresztapája, ami társadalomlélektani és egyéb szempontokból elemzi a motoros banda amerikai mítoszát, bemutatva az embert a kemény acél bukósisak mögött.

A Motorosok június 20-tól látható a magyarországi mozikban. Ha még nem láttad az előzetest, idelent azt is pótolhatod.

82 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált „The Bikeriders” elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és... több»