A Paramount épp vért izzad, hogy eldöntse, mi legyen a Transformers-franchise-zal – és ennek a folyamatnak a kellős közepén érkezik majd hamarosan (decemberben) a sorozat első spin-offja a közönségkedvenc Űrdongóval.

Amibe most már bele is pillanthatunk: az örömteli hírt, miszerint érkezik a trailer, John Cena, a film egyik sztárja jelentette be a német Transformers Facebook-oldalán.

A jelek szerint a Transformers tényleg új irányt vesz, mert abból már a kritikusoknak és a közönségnek is elege volt, amerre a jelenlegi filmfolyam haladt. A Transformers: Az utolsó lovag messze nem teljesített olyan jól, mint az előző részek, így nem csak kreatív, hanem anyagi szempontból is újra kellett gondolni a dolgot.

Az Űrdongó az első olyan Transformers-film, amelyet nem Michael Bay rendez: a székben ezúttal Travis Knight ül, a forgatókönyvet pedig Christina Hodsonnak köszönhetjük. Az Űrdongó története 1987-ben játszódik, amikor is a  Hailee Steinfeld alakította Charlie egy ütött-kopott VW bogárra bukkan egy kaliforniai tengerparton, és lelkesen nekiáll, hogy kipofozza. Ám hamar rá kell jönnie, hogy a régi autó nem az, aminek elsőre tűnik.

A történetből és az előzetesből leszűrhetjük, hogy ez alkalommal valóban valami mást kapunk, mint a megszokott franchise, és ez egybevág a Paramount és a Hasbro terveivel, hogy kicsit újraszabják a kasznikat – és ezúttal a régi rajongóknak is szolgálnak némi nosztalgiával. Ki tudja, a végén még lehet, hogy jó filmet kapunk decemberben.

74 Űrdongó  (2018)

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki... több»