Meghalt Jeffrey Dahmer mostohaanyja, Shari Dahmer

Shari péntek este halt meg egy idősek otthonában, amely a férjével, Lionel Dahmerrel közös otthonuk közelében, az Ohio állambeli Seville faluban található - közölte egy, a családhoz közel álló forrás. 

Úgy tudni, hogy a nő az elmúlt években elszenvedett egészségügyi problémáival kapcsolatos komplikációk következtében halt meg. Shari azután került a rivaldafénybe, hogy mostohafia 1991-es letartóztatását követően kiderült, milyen szörnyű bűnöket követett el és a Milwaukee-i kannibál apja mellett állt, aki nehezen tudta feldolgozni, amit hírhedt fia tett.

Shari a 86 éves Lionel mellett jelent meg, amikor 2004-ben interjút adott a CNN Larry King Live című műsorában. Molly Ringwald színésznő alakította a Netflix Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című vitatott sikerű drámasorozatában tavaly. 

Beszélgetések egy sorozatgyilkossal: A Jeffrey Dahmer-szalagok című doku-sorozat újból felkeltette a közvélemény érdeklődését Dahmer gyilkosságsorozata iránt, amely egyes esetekben kannibalizmussal, nekrofíliával és az áldozatok testrészeinek megőrzésével járt.

Egy forrás a The U.S. Sunnak nyilatkozott: "Shari január 13-án este hunyt el, így a dolgok eléggé nehézkesen alakultak. Az egészsége az elmúlt néhány évben egyre rosszabbra fordult. Shari egy idősek otthonában élt, és tett néhány kísérletet arra, hogy megpróbáljon jobban lenni, de egyszerűen nem tudott kilábalni az egészségügyi problémáiból, amikben szenvedett.". 

"Abból, amit nekem mondtak, a betegségei miatt fellépő komplikációkba halt bele. Lionel az utóbbi időben nem igazán tudta sokat látogatni Sharit, azt hiszem, utoljára októberben látta őt. Nem lesz temetés, Shari végakarata szerint nem akart szertartást vagy bármi ilyesmit. Csak elhamvasztást akart, és végrendeletében utasításokat hagyott arra vonatkozóan, hogy mit tegyenek a hamvaival. Nem tudom, hogy Lionel megbékélt-e már Shari halálával, de valószínűleg már szembesült azzal a ténnyel, hogy nem fog tudni újra együtt élni a feleségével".

Shari 1978-ban ment hozzá Lionelhez, miután az elvált Jeffrey néhai édesanyjától, Joyce-tól. Neki nem volt saját gyereke, de Dahmert "sebezhetőnek" jellemezte, és azt mondta, azonnal anyáskodni akart, amikor belépett az ő és öccse, David életébe. Shari azt állította, hogy a gyilkos "zavarban volt és szégyellte" szülei válását, de "nagyon jól tudta leplezni az érzéseit".

A borzalmas gyilkosságok ellenére Lionel és Shari kiálltak mellette, és halála előtt rendszeresen meglátogatták a börtönben. Dahmer 1978 és 1991 között legalább 17 férfit és fiút ölt meg Milwaukee-ban és Ohioban, mielőtt 1994-ben egy rabtársa meggyilkolta a rácsok mögött.

A The U.S. Sun forrása szerint: "Shari jó nő volt, és Lionel nélküle nem lenne az az ember, aki ma. Mindig ott volt mellette, ami Jeff-el történt, ő volt Lionel sziklája mindvégig. Megpróbált Jeffhez mostohaanyjaként is kapcsolódni. Jó mostohaanya volt. Amikor tavaly megjelent a sorozat és a dokumentumfilm, Shari csak azt kívánta, hogy hagyják a fenébe a dolgot, de ennél erősebb szavakat használt."

Az amerikai Sun októberben arról számolt be, hogy Lionel jogi tanácsot kér, hogy beperelje-e a Netflixet a fiáról szóló két új sorozat miatt. Lionel állítólag még mindig "ki van borulva" fia 1994 novemberében történt brutális meggyilkolása miatt. Dahmert egy fémrúddal verte halálra Christopher Scarver rabtársa a Wisconsin állambeli Portage-ban lévő Colombia büntetés-végrehajtási intézetben. 

A The U.S. Sun arról is beszámolt, hogy a Netflix sorozatának megjelenése után beteg Dahmer-rajongók jelentek meg Lionel otthonában, és Lionel úgy véli, hogy fiát túlszexualizálták a róla szóló tévéműsorok és filmek.