Mégsem jön az új Trónok harca kötet a hatodik évad előtt

Bár az eredeti terv ez volt, G.R.R. Martin szerint még hónapok kellenek, hogy megjelenhessen a regényfolyam következő része.

Tovább kell várniuk a Trónok harca rajongóinak az új kötetre, mint gondolták. George R. R. Martin korábban arról beszélt, hogy lázasan dolgozik a köteten, sőt, egy ideig úgy tűnik, hogy 2015. végéig befejezheti a munkát, így a rajongók még a sorozat hatodik évada előtt kezükbe vehették volna a 'The Winds of Winter' cím alatt futó regényt. Erre azonban biztosan nem fog sor kerülni.

Az író a blogján számolt be a rajongókat kellemetlenül érintő hírről.

"Hónapok óta másra sem vágyok, mint arra, hogy azt mondhassam, befejeztem a The Winds of Winter-t. De a könyv nincs kész. És nem is lesz kész sem holnap, sem a következő hetekben. Rengeteget írtam. Több száz oldalt. Több tucat fejezetet. De még mindig sok a megírandó rész. Ha minden jól megy, még akkor is hónapokra vagyok a befejezéstől" - írta.

Bár ez nem hangzik bíztatóan, még mindig jobb egy kiérlelt kötetre várni, mint csalódni egy olyanban, mellyen szemben olyan nagyok az elvárások, mint a Trónok harcával kapcsolatban.

A sorozat következő évada idén áprilisban debütál az HBO műsorán.