Az Oscar-díjas színésznő játszotta volna az egyiptomi királynőt a Sony Pictures számára készülő filmben, amelynek rendezője David Fincher volt. A film azonban sosem készült el.

Angelina Jolie elvetett Kleopátra filmje részben romantikus eposz, részben "politikai thriller merényletekkel és szexszel" lett volna a film eredeti forgatókönyvírója, Brian Helgeland szerint. 

Hollywood és a Kleopátra-projektek 

Hollywood sokáig küzdött azért, hogy egy Kleopátra-filmet forgassanak Elizabeth Taylor 1963-as hírhedt eposza után, amely olyan hatalmas költségvetéssel rendelkezett, hogy majdnem csődbe vitte a 20th Century Foxot.

Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője néhány évvel ezelőtt Gal Gadot számára egy új Kleopátra-filmet tervezett, míg Denis Villeneuve már régóta szeretné elkészíteni a saját Kleopátra-filmjét. Úgy tűnt, hogy ez utóbbi projekt ígéretes fejlesztési frissítést kap, amikor az év elején felröppentek a hírek, miszerint az 1917 forgatókönyvírója, Krysty Wilson-Cairns írja Villeneuve filmjét.

"Semmi közöm a jelenlegi verzióhoz, hacsak nem hívnak fel, és nem akarják felhasználni a vázlatomat" - mondta Helgeland - "Fogalmam sincs, hogy használják-e azt a forgatókönyvet, de nagyon boldog leszek, ha igen".

Helgeland így mesél "saját" verziójáról

"Én voltam a legelső írója a Kleopátrának [...] "- mondta Helgeland az Inverse-nek adott interjúban - "Egy politikai thriller elemei voltak benne, merényletekkel és szexszel, de ez egy eposz, amely a Caesarral és Marcus Antoniusszal folytatott szerelmi viszonyai körül forog. Rengeteg valós esemény lepett meg, amikor írtam."

"Például aznap, amikor Caesart meggyilkolták - március idusa és minden ilyesmi - Rómában volt" - folytatta Helgeland - "Éppen Egyiptomba indultak, és azért kellett akkor megölni, mert a nővel együtt indult el a városból. Ez történelmileg igaz, és szerepel is a forgatókönyvben. Ő írja Marcus Antonius beszédét - 'barátok, rómaiak, honfitársak' -, mert a férfi nem tudja, mit mondjon, de ő megmondja neki. Ez egyfajta módja annak, hogy azt mondja ezeknek a fickóknak, hogy 'b*szódjatok meg', mert ő elég okos, azok pedig nem."

Jolie a filmről

Még 2011 májusában maga a színésznő mondta a The Telegraphnak adott interjújában, hogy reméli, a Kleopátra-filmje a történelmi ikon pontos ábrázolása lesz.

"Nagyon félreértették őt" - mondta akkor Jolie - "Azt hittem, hogy minden a csillogásról szól, de aztán olvastam róla, és kiderült, hogy nagyon erős anya volt, öt nyelven beszélt, és vezető volt."

"Az én teljesítményem soha nem lesz olyan szép, mint Elizabeth-é" - tette hozzá - "Megpróbálunk egy másik igazságot belevinni a történelem fáraójaként, és nem mint szexszimbólumot, mert ő tényleg nem volt az... Még ez az elképzelés is, hogy sok szeretője volt - lehetséges, hogy csak kettő. Nagyon érdekes, de nem volt egy nagy szépség."