62 Waldo  (2021)

Mel Gibson még ma is elég nagy név ahhoz, hogy a mozikba vagy ezesetben a Netflix elé csábítsa a nézőket. Még akkor is, ha az adott film egyébként finoman szólva sem egy filmtörténeti klasszikus. Most is hasonló a helyzet, ugyanis a színész tavalyi filmjét, a Waldoot épp nagyon felkapták a magyar nézők és a Netflix nézettségi listájának élére repítették. Ebben persze vastagon benne van, hogy csak most debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában.

A sztori egy egykori detektívről, Charlie Waldóról szól, aki úgy döntött, hogy ideje letenni a jelvényt és elvonulni a világ elől. Ezért leszerelése után keres egy kellően sűrű erdőt, abban egy kellően eldugott kis faházat és ott kezdi meg békés(nek remélt) új életét. Ami persze nem tart túl soká.

Hollywoodban ugyanis meggyilkolják az ünnepelt színész, Alistair Pinch feleségét, amivel természetesen őt gyanúsítják. Az egyetlen ember, aki tisztázhatja a nevét vagy épp bizonyíthatja a tényleges bűnösségét, az épp Waldo. Az ügyet viszont nagyban bonyolítja, hogy Pinch-re a fél Los Angelesi maffia feni a fogát.

A Last Looks egy közepesen izgalmas krimi-thriller, amelyben a legnagyobb név egyértelműen az Alistair Pinch-et alakító Mel Gibson. Mellette a fontosabb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Clancy Brown, Dominic Monaghan, Charlie Hunnam vagy Morena Baccarin.

A film összességében vegyes, közepes kritikákat kapott mind a kritikusoktól, mind a nézőktől. A Rotten Tomatoes oldalán előbbiek 67, utóbbiak 52 százalékot szavaztak meg neki. Itt, a Mafabon még ennél is szigorúbbak voltak a nézők, hiszen nálunk csak 49 százalékot kapott. Ha mégis kíváncsi lennél a filmre, akkor az adatlapján a Lejátszás a Netflix gombra kattintva máris megnézheted.