Mi ez a világsztárokkal forgatott új sci-fi sorozat, amit már magyarul is streamelhetsz?

Új sci-fi sorozat indult világhódító útjára a streaming világában, ezúttal az Apple TV+ kínálatában. Az újdonság ráadásul már magyarul is nézhető, érdekes (de azért sokszor körbejárt) témát boncolgat és a szereposztása sem rossz.

Az Invázió pontosan arról szól, amit a címe sugall. A Földet egy idegen civilizáció támadta meg, amely a bolygó számos pontján megindította inváziós flottáit. Az emberiség sorsa egy hajszálon függ, illetve azon, hogy az emberek a világ különböző pontjain képesek-e félretenni személyes konfliktusaikat és együtt szembenézni a külső fenyegetéssel.

A sorozatot Simon Kinberg és David Weil hozta tető alá, ők írták a forgatókönyvet és ők töltik be a showrunner szerepét is. A rendezői széket Amanda Marsalis és Jamie Payne foglalta el, míg a fontosabb szerepekben Sam Neill, Togo Igawa, Golshifteh Farahani, Isla Johnston és Tom Cullen alakítják.

Az Invázió elkészítését nem titkoltan H.G. Wells A világok harca című klasszikusa ihlette, de a készítők azt is elárulták, hogy legalább ekkora hatással volt rájuk a szintén ebből a műből táplálkozó legendás Orson Welles rádióműsor is. A sorozatot is szerették volna minél hitelesebbre megalkotni, hogy a nézők tényleg el tudják hinni, bele tudják magukat képzelni egy idegen invázió helyzetébe. Ezt a célt szolgálja az is, hogy az események nem egy helyszínen és nem egy szűk társaság körül zajlanak, hanem a világ számos pontján és egymástól teljesen független szereplők szemszögéből élhetjük át azokat.

59 Invázió  (2021)

dráma | fantasy | sci-fi

Egy idegen civilizáció inváziója több szemszögből elmesélve; a sorozat H.G. Wells Világok harca című művéből merített ihletet. több»