Mi köze Steve Jobsnak a Ragyogás horrorisztikus hoteljéhez?

Úgy tűnik, hogy Steve Jobs nem volt az a babonás fajta: az apple társalapítója 1991-ben vette feleségül Laurene Powell egy olyan helyen, amelynek több szobája is az egyik legikonikusabb horrorfilmből lehet ismerős.

Jobs nem máshol, mint az akkor az Ahwahnee Hotel nevet viselő helyen mondta ki az igent egy rövid és meghitt szertartás keretén belül a Yosemite Nemzeti Parkban. A hotel egyes terei Stanley Kubrick legendás alkotásából, a Ragyogásból lehetnek ismerősek: bár a filmben szereplő Ovelook Hotel külső felvételeit Oregonban, a Timberline Lodge-nál vették fel, és az a hotel kölcsönözte jól felismerhető alakját Jack Nicholson nyomasztó munkahelyéhez, a filmhez több belső jelenetet is az Ahwahnee-ben vettek fel.

Ez persze nem tántorítja el a látogatókat, sőt: a hotelben több híresség megszállt a film 1980-as bemutatója előtt és után is, például II. Erzsébet, Barack Obama és John F. Kennedy is. A jelenleg a Majestic Yosemite nevet viselő, négy csillagos szálloda 1927-ben épült, és nem csak a filmvásznon mutat jól – a hely Észak-Kalifornia egyik leglátogatottabb oázisa, ami a luxust és a kalandot keresőknek is egyaránt tud mit kínálni.