A 2002 és 2016 között futott Resident Evil filmszéria hatalmas bevételi sikernek könyvelhető el, ám úgy tűnik, hogy a franchise utolsó filmje körül nem kis botrány van kibontakozóban.

Milla Jovovich düblőre, Olivia Jackson ugyanis beperli a Resident Evil producereit, köztük a Bolt Picturest, a Tannhausert Gate-et, Jeremy Boltot és a rendezőt, Paul W.S. Andersont.

Jackson az Utolsó fejezet felvételei során súlyosan megsérült, amelynek következtében elveszítette egyik karját. A beállítás alapján a motorkerékpárt vezető Jacksont szemből vette a kamera, amelynek fel kellett volna emelkednie az utolsó pillanatban. Mindez azonban nem történt meg, a dublőr pedig a járművel egyenesen belerohant a kameraállványba.

Jacksont a kórházi ellátása során mesterséges kómában tartották, karját pedig amputálták. A munkálatokért mindössze 33 dolláros tiszteletdíj járt, a producerek azonban anyagi kárpótlást ígértek a filmes szakembernek, amelyet a mai napig nem folyósítottak a számára.

A Jackson mindezeken túlmenően a producereket hibáztatja a balesetért, mivel azok anyagi megfontolásból figyelmen kívül hagyták a forgatási helyszín biztonsági előírásait.