70 Mulan  (2020)

A női focivébé döntőjének szünetében rukkolt elő a Walt Disney Studios az élőszereplős Mulan első előzetesével, mely az ezt követő egy napban parádés számokat produkált.

175 millió lejátszásig jutott az első 24 órában a Disney égisze alatt készülő Mulan első előzetese, számolt be a hírről a Deadline. Ennél többen ugyanennyi idő alatt a stúdió csak egy 'élőszereplős' filmjének, Az oroszlánkirálynak az előzetesét látták, szám szerint 224 milliónak. Bár a különbség jelentős, nem feltétlenül lehet egymáshoz mérni a két animációs klasszikus népszerűségét, arról nem is beszélve, hogy a Mulan ezzel a teljesítménnyel egyebek mellett A dzsungel könyvét és az Aladdint is lekörözte.

A szám csak még impozánsabban tűnik, ha a Disney keretein kívül nézzük, ugyanis a Mulan kedvcsinálója minden idők hetedik (!) legnézettebb trailere lett, és csak olyan szuperprodukciók előzik meg, mint a Végjáték, a Halálos iramban vagy az AZ. Ehhez a társasághoz egyáltalán nem szégyen csatlakozni, különösen, ha megnézzük, hogyan szerepeltek az említett filmek a kasszáknál. Ezt tekintve pedig a Disney-nek bőven elégséges oka van a bizakodásra.

A Niki Caro rendezésében, Jet LiDonnie YenJason Scott LeeGong LiLiu Yifei és Nelson Lee főszereplésével készülő Mulan jövő év márciusától látható a hazai mozikban. A szóban forgó előzetest idelent tudjátok megnézni, ha korábban lemaradtatok volna róla.