Aki kicsit is képben van a Halálos iramban franchise-zal, annak valószínűleg az egész (nevetségesen hosszúra nyúlt) sorozat csúcspontja a Halálos iramban 7 volt. Nem feltétlenül azért, mert történet, látvány vagy a fizikára fittyet hányó agyament akció terén ez lett volna a legerősebb film. Hanem azért, mert ebben kellett búcsút venni az egész franchise egyik legnépszerűbb, legkedveltebb karakterétől, Brian O’Connertől.

A film forgatásának nagyjából a felénél járhatott a stáb, amikor a karaktert alakító színész, Paul Walker egy autóbalesetben tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az eset nem csak a rajongókat, de az egész stábot valósággal sokkolta. Olyannyira, hogy nagyjából egy hajszálon múlt, hogy az egész forgatás le ne fújják és ne töröljék az egész projektet.

Végül azért döntöttek úgy, hogy folytatják a munkát és befejezik a filmet, mert mindenki egyetértett abban, hogy Paul Walker is pontosan ezt akarná. Az viszont sok rajongónak máig nem teljesen tiszta, hogy akkor most a színész leforgatta-e az összes neki írt jelenetet a halála előtt vagy sem.

Nos, nagyon nem. Olyannyira nem, hogy az komoly fejtörést okozott a stúdiónak. Végül a megoldást a rendező James Wan, a forgatókönyvíró Chris Morgan, egy csapat igen tehetséges VFX-szakember és Paul Walker testvérei szállították.

Chris Morgan alaposan átírta a forgatókönyvet, amelyben így Brian a családja és az apaság miatt végleg búcsút int Dom Torettónak és csapatának. A film végén egy igen megható jelenetben még versenyeznek egy utolsót, majd útjaik végleg elválnak és soha többé nem látjuk Brian O’Connert.

Ezt a stáb úgy tudta megoldani, hogy elővették Paul Walker nagyjából 260 korábban készült, de fel nem használt felvételét a korábbi filmekből, illetve további 90 új jelenetet vettek fel Codyval és Calebbel, Paul Walker fivéreivel. A VFX-csapat pedig ezekre rajzolta rá a színész fejét, így szinte észrevehetetlen, hogy melyekben láthatjuk tényleg őt és melyekben a testvéreit.

Szóval Paul Walker technikailag nem tudta befejezni a forgatás, de a stáb odaadó munkával megtette ezt helyette. És érte.