Újabb érdekesség derült ki a Furiosa: Történet a Mad Maxből kapcsán, amivel a hivatalos premier - mely a Cannes-i Filmfesztiválon esedékes -  közönsége hamarosan élesben 'találkozhat'!

A főszereplő párbeszédének mennyisége az, ami meglepheti a közönséget. Annak ellenére, hogy a címszereplő karaktert alakítja a teljes két és fél órás sivatagi ámokfutás során, a főszereplő Anya Taylor-Joy-nak mindössze körülbelül 30 sora van - összesen.

Így indult a Mad Max sikere

Miller egy aktuális interjúban arról is beszélt, hogy mire az 1979-es eredeti film forgatása befejeződött, meg volt győződve arról, hogy a film bukás lesz - egészen addig, amíg a világ országai nem kezdték sorra megvenni a forgalmazási jogokat.

"Japánban vetítették, és azt mondták: "Ó, szamurájfilmet csináltál"" - mondta - "Aztán Skandináviában azt hallottuk, hogy azt hitték, ez egy modernkori viking film. Franciaországban azt mondták: 'Ez egy kerekes western. Hirtelen rájöttem, hogy amiről azt hittem, hogy egy nagyon ausztrál történet, az mindenféle egyetemes archetípusokat és témákat érint."

Az ok, pedig?

George Miller rendező a The Telegraphnak elmondta, hogy az ok egyszerű: számára a filmeknek gyorsnak kell lenniük, szerinte viszont a párbeszédek lelassítják őket.

Miller felidézte a 2015-ös Mad Max: A harag útja forgatását és megerősítette azt a folyton felröppenő témát/pletyák, miszerint a főszereplők, Charlize Theron és Tom Hardy folyamatosan vitatkoztak egymással.

"Egyszerűen két nagyon különböző előadó volt" - mondta Miller - "Tomnak van egy alapvető furasága, de egy velejáró zsenialitása is, és bármi is történt vele akkoriban, ki kellett csalogatni a lakókocsijából. Míg Charlize hihetetlenül fegyelmezett volt - táncos végzettségű, ami az előadásának precizitásán is meglátszott -, és mindig ő volt az első a forgatáson."

"A dolgok idővel javultak" - tette hozzá Miller - "Optimista vagyok, ezért úgy láttam, hogy a viselkedésük tükrözi a karaktereiket, ahol meg kellett tanulniuk együttműködni a kölcsönös túlélés érdekében" 

Hogyan hatott ez a rendező mesélési stílusára és a Furiosára?

Úgy tűnik, hogy Hardy és Theron viszálya befolyásolta, hogyan közelítette meg Miller a Furiosát. Elmondta, hogy ezúttal Taylor-Joy-jal és Chris Hemsworth-szel elbeszélgetett a nyugodt forgatás fenntartásáról.

"Megszállottan ügyelni kell a biztonságra - a fizikai biztonságra, ahogy a forgatás halad előre és a fáradtság beáll, de a pszichológiai biztonságra is" - magyarázta a Miller.

Meglepetés!

A legjobb, hogy egy játékkal is készültünk Nektek a közelgő bemutató kapcsán! Itt olvashattok el róla mindent! Játsszatok és nyerjétek meg a 25 db páros belépő egyikét, hogy szélesvásznon élvezhessétek Furiosa kalandját!

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»