52 Madame Web  (2024)

Kétségtelen, hogy a Marvel moziverzum évek óta nem csillog olyan fényesen, ahogy tette azt a Thanos elleni nagy összecsapás előtt. Mondhatjuk úgy is, hogy a Disney görcsösen próbál visszatalálni a korábbi sikerek receptjéhez, de sajnos ez eddig inkább csak erőlködés volt, nem több. Talán az idei első nagy Marvel-mozi változtat majd ezen, hiszen kétségtelenül egy nagyon érdekes karakter a főszereplő.

Madame Web nem csak a film címe, de a történet főhősének is a neve. Egyike a Marvel-univerzum legfurább karaktereinek, aki telepatikus képességekkel bír, képes olvasni a gondolatokban és a jövőben. Ugyanakkor súlyos betegség miatt elveszítette a látását és az izmok feletti hatalmát is, csak egy a férje által tervezett létfenntartó berendezés tartja őt életben.

A filmben Madame Webet, avagy Cassandra Webbet, mint mentőorvost láthatjuk majd, aki a 30-as évei elején jár. Egy baleset után rájön, hogy telepatikus képességek birtokosa és képes olvasni a jövőt. A filmben tehát nem a képregényből ismert idős asszonyt láthatjuk viszont, ehelyett megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy megtanulta használni különleges képességeit, vagyis egy új eredettörténetet kapunk.

A Madam Web kisebb sztárparádéval kecsegtet, ahogy azt már megszokhattuk az MCU filmjeitől. A címszereplőt Dakota Johnson alakítja, mellette pedig olyan színészeket láthatunk majd, mint Emma Roberts, Isabela Moner, Tahar Rahim, Sydney Sweeney, Adam Scott, Celeste O'Connor vagy Mike Epps. A rendezői széket S.J. Clarkson foglalta el, aki eddig többnyire sorozatokon dolgozott. Ő Kerem Sanga, Matt Sazama és Burk Sharpless forgatókönyvére támaszkodhatott.

A film február 15-én debütál majd a hazai mozikban.