Natalie Portman: 'Úgy hiszem, háborút hirdettek a nők ellen'

Az amerikai legfelsőbb bíróság pénteken hivatalosan is hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ügyet, és megállapította, hogy az abortuszhoz való, közel 50 éve fenntartott alkotmányos jog már nem érvényes.

Mindez számos hírességet késztetett arra, hogy felszólaljon a döntés ellen, és bojkottra szólítson fel. Különösen Natalie Portman színésznő fejezte ki ellenérzését. “Szerintem háborút hirdettek a nők ellen. És úgy gondolom, hogy az egyetlen okos dolog, amit tehetünk, hogy ez pozitívvá váljon, az egy teljesen új lépés a mozgalomban” - adta közre Portman gondolatait az AP.

“Mindez csak arra inspirál minket, hogy teljesen megváltoztassuk a taktikánkat, hogy teljesen megváltoztassuk a céljainkat, és teljesen megváltoztassuk a gondolkodásunkat” - tette hozzá Portman.

“Ez sajnálatos. Természetesen azt kívánom, bárcsak ne lennénk itt, és határozottan kétségbeesést érzek, mint oly sokan mások. De azt is érzem, hogy az elszántság megerősített és motiváltabb, mint valaha. Szóval azt hiszem, ez egy igazi fordulópont lesz a mozgalomban” - mondta a színésznő.

A bojkotthoz csatlakozott Alyssa Milano és Bradley Whitford is, illetve J.J. Abrams és Jordan Peele rendezők felajánlották a filmjeikből befolyt összeget minden olyan mozgalomnak, amelyek a törvény ellen tiltakoznak.