A fiatalabb generáció valószínűleg kevésbé ismeri a The Lone Ranger című televíziós sorozatot, amely hatalmas népszerűségnek örvendett az ötvenes évek Amerikájában.

Tekintettel arra, hogy a műsor csakugyan az Egyesült Államokban volt igazán ismert, aligha beszélhetünk arról, hogy a hazai nézőkben bármilyen nosztalgiát is ébreszt majd a hamarosan megjelenő Lawmen: Bass Reeves.

Bass Reeves ugyanis egy valós személy volt, aki a polgárháború utáni újjáépítési korszakban szövetségi fekete békefenntartóként dolgozott az indián területen. Rendfenntartó karrierje során több mint 3000 legveszélyesebb bűnözőt fogott el anélkül, hogy valaha is megsebesült volna.

Az már most sejthető, hogy a Paramount+ egy új antológia sorozatot kíván majd elindítani, a Bass Reeves pedig amellett, hogy igaz történeten alapul, mellőz minden olyan elemet, amellyel kifigurázhatja a vadnyugat hőseinek tetteit.

A főszerepben David Oyelowo lesz látható, további szerepekben pedig érkezik  Donald Sutherland, Dennis Quaid, Barry Pepper, Garrett Hedlund, Shea Whigham és Demi Singleton. A premierdátum egyelőre nem ismert, addig viszont érdemes csekkolni a friss előzetest.

dráma | western

SkyShowtime (2023.12.18.)

A minisorozat a legendás törvénytisztelő Bass Reevesről szól, az egyik legnagyobb határvidéki hősről és az amerikai történelem egyik első fekete rendőrbíró-helyetteséről a... több»