65 A távolban  (2020)

Egy hónapja csupán, hogy debütált a Netflixen Hilary Swank új sorozata, A távolban. Bár a Netflix nem szokta kiteregetni a nézettségi adatait, a jelek szerint ez ebben az esetben nem alakult túl rózsásan. A sorozatból ugyanis nem rendelték meg a második évadot, vagyis Hilary Swank Mars-expedíciója idő előtt véget ért.

A távolban története a nem túl távoli jövőben játszódik, amikorra az emberiség elérte azt a technológiai szintet, hogy más bolygókat is meghódítson. Természetesen az első jelölt a Mars, ám oda is három évig tart az út. Az első űrhajósokat a világ minden tájáról válogatták össze az expedícióra, a csapat élére pedig a Hilary Swank által alakított Emma Greent jelölték ki.

A film nem is kifejezetten az űrutazás kalandjaira koncentrál, mint inkább az emberi kapcsolatokra. Az asztronautáknak hátra kellett hagyni a szeretteiket a misszió kedvéért, ami rengeteg nehéz pillanatot és még nehezebb döntést hoz maga után. Ez a sorozat egyik központi témája.

Mivel a Netflix nem közölt hivatalos nézettségi adatokat, csak külső források felméréseire lehet támaszkodni. Ezek alapján viszont egy picit érthetetlen a kaszálás, ugyanis A távolban a premierje utáni időszakban a nézettségi lista második helyére ugrott fel és utána is több héten keresztül tartotta magát a tízes toplistán.

A Netflix nem indokolta meg külön a sorozat törlését, de vélhetően ők nem voltak teljesen megelégedve a nézettségi mutatókkal. Már csak azért sem, mert a sorozat elkészítése elég komoly összegeket emésztett fel, e két tényező pedig a jelek szerint nem volt megfelelő arányban egymással.