Már a mozikban Rungano Nyoni filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

A Magyarhangya forgalmazásában mától a mozikban a parádés kritikai fogadtatású Nem vagyok boszorkány, mely sorra nyete a díjakat a világ legnívósabb fesztiváljain. A produkció rendezői székét az elsőfilmes, de rendkívüli magabiztosságot és tehetséget sugárzó Rungano Nyoni foglalhatta el (Nem vagyok boszorkány, Kuuntele), aki maga jegyzi a forgatókönyvet is, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Gloria Huwiler, Chileshe Kalimamukwento, Travers Merrill, Ritah Mubanga, Dyna Mufuni, Maggie Mulubwa és Nellie Munamonga

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Nem vagyok boszorkány Rungano Nyoni debütáló filmje.
  • Rungano Nyoni rendező a filmre való felkészülés részeként és a minél hitelesebb ábrázolás kedvéért elutazott egy ghánai boszorkánytáborba, hogy megfigyelje az ott élők életét, szertartásait és szokásait.
  • A film rendezőjét, Rungano Nyonit valós zambiai boszorkányperek inspirálták, melyek napjainkban is gyakorta fordulnak elő az afrikai országban.
  • A Nem vagyok boszorkány parádés kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • A film hatalmas sikert aratott a világ legnagyobb filmfesztiváljain. A BAFTÁ-n a Legjobb debütáló író, rendező és producer díját nyerte el a film direktora, Rungano Nyoni, az Adelaide Film Festival-on a Legjobb nemzetközi film díjával távozhatott, de Cannes-ban esélyes volt az Arany Pálmára is. Összesen közel három tucat díjra jelölték, melyekből 15 meg is nyert.

Hazai premierdátum: 2018.08.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: