A királyi család visszatért A korona 5. évadával. A sorozat november 9-től, mától nézhető a Netflixen.

AZ ÚJ SZEREPLŐGÁRDA

A brit királyi családról szóló sorozat teljesen új szereplőgárdával tért vissza, köztük Elizabeth Debicki (galériánkban) Diana hercegnőt alakítja és Dominic West Károly herceget, Josh O'Connor váltva, aki Emmy-díjat nyert a trónörökös megformálásáért a korábbi évadban. Imelda Staunton pedig érkezik II. Erzsébet királynő szerepébe. Szintén csatlakozik a szereposztáshoz Jonathan Pryce (akire Főverébként emlékezhetünk a Trónok harca sorozatból), mint a királynő férje, Fülöp herceg, Lesley Manville, mint a királynő húga, Margit hercegnő és Jonny Lee Miller mint John Major miniszterelnök.

MIRŐL SZÓL?

Az 5. évad, amely a királyi család életét tárja fel az 1990-es években, állítólag EZ az utolsó előtti évad. Az új szereplők közül Salim Daw a milliárdos áruház-tulajdonos Mohamed Al-Fayedet, Khalid Abdalla a fiát, Dodit alakítja, Humayun Saeed pedig Dr. Hasnat Khan szerepében csatlakozik, így van némi támpont arra, hogy milyen elemeket fedhet fel a sorozat. Diana hercegnő titkos kapcsolatban állt Khannal, aki szívsebész volt, az 1997-es párizsi balesetben Dodival együtt bekövetkezett halála előtti években.

HOGYAN TOVÁBB?

Az 1990-es évek a Windsor család számára kihívásokkal teli időszak volt: Károly herceg és András herceg is számos bulvárbotrányba keveredett, amikor elváltak a feleségeiktől, a windsori kastély pedig kigyulladt, ami nemzeti válságot okozott, hogy ki állja a helyreállítás számláját. A 6. évad, amelyben a Vilmos és Harry herceget játszó színészek kivételével ugyanazok a szereplők játszanak, jelenleg is készül.

MIT MONDANAK A KRITIKUSOK?

Az új évad nagyon megosztotta a kritikusokat, míg egyesek azt mondják, hogy az ötödik szezon kevésbé koherens, mint a korábbiak, mások úgy vélik, hogy az évaddal A korona ismét bizonyította, hogy ott a helye a legjobb tévés drámák között. Mindenesetre a 68 százalékos RottenTomatoes-értékelés a sorozat történetének eddig legalacsonyabb száma.

dráma | történelmi

Az ötödik évadban egy újabb vészterhes évtized vár a királyi családra. A királynő gyermekeinek házasságai véget érnek, a windsori kastély lángokba borul, és Diana végzetes... több»