Netflix: Jön a 2. rész, folytatást kap a nagysikerű szörnyfilm!

A Netflix megrendelte a Troll című norvég akció-kalandfilm folytatását, amelyet Roar Uthaug rendezett, akinek a nevéhez a 2018-as Tomb Raider is fűződik. A Troll 2-ben Uthaug újra együtt dolgozik Espen Aukan íróval.

A Troll 2022-ben mutatkozott be világszerte a Netflixen, és gyorsan minden idők legnépszerűbb nem angol nyelvű filmjévé vált a streamingszolgáltatónál, a Netflix szerint rekordot jelentő 103 000 000 megtekintéssel az első 91 napban. A film 93 országban is a Top 10-ben szerepelt, Norvégiában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban pedig a toplisták élén végzett. 

Az első rész egy norvég hegyekben történt robbanás után bontakozik ki, amely felébreszt egy ősi trollt. A történet egy rettenthetetlen paleontológus körül forog, aki útnak indul, hogy megállítsa a trollt abban, hogy halálos pusztítást végezzen.

"A 'Troll' elkészítése egy életre szóló álom volt, és az, hogy a mi norvég filmünk világszerte hihetetlen fogadtatásban részesült, csodálatos" - mondta Uthaug.

Horn és Sinkerud ( a producerek) eközben elmondták, hogy a Troll második része "ismét egy norvég mesefigurán fog forogni, norvégok játsszák, rendezik és gyártják". A film forgatása 2024-ben kezdődik. 

A Netflix eredeti norvég tartalmak között szerepel még a Per-Olav Sørensen által készített Az ifjú trónörökös; a Ragnarök; a Háború a tengeren és a Az ifjú trónörökös: Margrethe hercegnő.

66 Troll  (2022)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Dovre-hegység mélyén valami gigantikus lény ébred fel ezer évnyi fogság után. A lény mindent elpusztít, ami az útjába kerül, és Oslo felé közeledik. több»