Egy évvel a bemutató után továbbra is képes nagy port felkavarni a Netflix Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori sorozata.

Ian Brennan és Ryan Murphy sorozata a streamingszolgáltató egyik legnagyobb dobásának bizonyult 2022-ben, amely egyúttal hatalmas visszatetszést ért el a nézők körében. Noha a Dahmer 13 Emmy-jelölést gyűjtött be, a sokak számára felkavaró szériát több botrány követett, Stephanie Filo ugyanakkor azt is elmondta, hogy még így is több jelenetet kivágtak.

Filo elmondása szerint ugyanis mindenképpen szerették volna elkerülni azt, hogy Jeffrey Dahmer akár egy kicsit is szimpatikus legyen a nézőknek, példaként a negyedik epizódot hozta fel, amelyben a gyilkos hazatér a seregtől. Eredetileg egy hosszú jelenetnek kellett volna megmutatnia őt a karácsonyi vacsoraasztalnál a szüleivel. A szerkesztő elmagyarázta, hogy ez a jelenet túlságosan is a családi dinamikára támaszkodott.

“Ezek a vágások kontextust adnak a szörnyű dolgoknak, amelyek történtek, ahelyett, hogy csak egy fickót mutatnánk a szüleivel” - magyaráza Filo. A filmes szakember hozzátette, hogy ő maga óriási felelősséget érzett abban, hogy az áldozatok nevében beszéljen. Elmondja, hogy több napot töltött a 8. epizód egyik jelenetének szerkesztésével, amelyben az egyik áldozat családtagja felolvassa a bíróságon tett vallomását.

“Akkor fogtam hozzá, amikor már a megfelelő lelkiállapotban voltam, és a sorozat nagy részében ez így volt” - tette hozzá Filo, majd azt is elmondta, hogy a munkálatok hatalmas érzelmi kihívást jelentettek számára.

dráma | életrajzi | krimi

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»